Zo financier je jouw zakelijke vastgoed

Als ondernemer kan het lastig zijn om financiering te krijgen voor zakelijk vastgoed. Banken vertrekken steeds minder zakelijke hypotheken, omdat ze deze financiering zien als hoog risico. Maar hoe kun je als ondernemer aan een hypotheek komen voor een zakelijk pand? Gelukkig zijn er alternatieve financiers die een oplossing bieden.

Bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke hypotheek om zakelijk vastgoed te financieren. Dit kan voor de aanschaf van een bedrijfspand of een ander vastgoedobject zijn. Een zakelijke hypotheek als deze kan voor alle soorten ondernemingen gebruikt worden, van hotels en horeca tot winkelpanden en kantoorpanden. 

De voordelen van alternatieve financierders

Omdat het erg lastig kan zijn om een zakelijke hypotheek te krijgen via de bank zijn alternatieve financierders een goede oplossing. Een alternatieve financierder verbindt investeerders aan ondernemers die op zoek zijn naar financiering, in dit geval ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor zakelijk vastgoed. 

Daarnaast bieden alternatieve financierders vaak nog extra voordelen ten opzichte van de bank. Zo kost het bij de bank vaak geld om extra af te lossen. Bij een alternatieve financierder zoals Benkey kun je boetevrij extra aflossen. Ook gaat financiering via een alternatieve financierder vaak sneller en makkelijker, omdat ze een stuk minder terughoudend zijn en de waarde van het vastgoed belangrijker vinden dan jouw bankrekening. Financiering via een alternatieve financierder kan gemiddeld in een paar weken rond zijn.

Hoe werkt het?

Een lening via een alternatieve financierder komt op gepersonaliseerde wijze tot stand. Er wordt per financierder op hun eigen manier gekeken naar de risico’s die investeren in jouw zakelijke vastgoed met zich mee brengt. Op basis daarvan wordt een rentevergoeding vastgesteld. Het is dus lastig om vooraf te zeggen hoeveel een zakelijke hypotheek precies zal kosten. Toetsingscriteria waarnaar gekeken kan worden zijn bijvoorbeeld: de locatie van het vastgoedobject, huidige gebruik van het object, de loan-to-value en jouw trackrecord. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *