WONING KOPEN MET JE BROER OF JE ZUS

Eindelijk is er een mogelijkheid om toch een huis te kopen. Woning kopen met je broer of zus, samen in 1 hypotheek. Omdat je samen veel meer kan lenen is het mogelijk om een eigen huis te kopen. Lees ook de thuispagina van Lex Wonen voor meer informatie over bijzondere hypotheken met familieleden wat je nergens lukt.

Hypotheek broer zus via Lex Wonen

Een woning kopen samen met broer of zus gaat je niet lukken via de bank of een maatschappij. LexWonen regelt dagelijks familie hypotheken. Je moet denken aan:

  • Huis kopen met ouders
  • Huis kopen met broer of zus
  • Woning kopen met andere familieleden
  • Huis kopen met stel vrienden

Huis kopen met 4 broers-zussen kan

Heb je bijvoorbeeld 3 zussen die ook nog thuis wonen? Willen al je zusjes eventueel een huis kopen? Alleen kopen is onmogelijk door de hoge woningprijzen. Weet je dat het mogelijk is om met 4 aanvragers maximaal te kopen.

Waarom kopen broers en zussen samen

Er zijn verschillende reden waarom broers en zussen samen een huis kopen. Vanaf 2021 zijn hypotheken met broer of zus explosief gestegen, ongeveer 35% van de adviezen en aankopen gaan hierover. De reden zijn o.a.

  1. Samen met zus meer inkomen dus ruimer wonen
  2. Samen met 4 broers huis van bijna 1 miljoen zodat luxer wonen kan
  3. Zussen kopen samen voor de investering, overwaarde later delen en dan verder
  4. Combinatie van gezelligheid, beiden het zelfde denken
  5. Beide zussen carrière vrouwen, samen iets samen hebben zonder gedoe met vriendjes nu

Carrière zusjes willen geen vaste relatie

Femke en Linda, twee zusjes uit Veenendaal kochten via LexWonen hun eerste huis in Wijk bij Duurstede. Beide zusjes hebben een leuke baan en verdienen goed. Eigenlijk carrière vrouwen die mij ook vertelden dat ze wel vriendjes hadden maar geen vaste relatie willen.

Femke zit over de hele wereld via een grote Supermarkt en is dus vaak niet thuis. Linda werkt voor een grote Multinational en reist veel binnen Nederland. Omdat beiden het goed met elkaar kunnen vinden en omdat beide zusjes het belangrijk vinden om een eigen thuis te hebben zijn ze samen gaan kopen.

Waar moet ik aan denken met broer zus hypotheek

Lex Wonen verteld u altijd het volgende

Ga je samen met broer of zus een huis kopen ga dan altijd als eerste naar een notaris. Regel een samenlevingscontract met wederzijdse verzorgingsclausule, dit omdat er dan een hogere vrijstelling erfbelasting is bij eventueel vroegtijdig overlijden.

Ga op zoek naar een woning en mail LexWonen de adresgegevens van uw droomhuis. U ontvangt een indicatie van de woningwaarde. Uiteraard is het belangrijk dat wij uw inkomens ook hebben.

Onderhandelingen en koopakte via LexWonen

LexWonen helpt u met onderhandelingen en de koopakte als u samen met u broer een huis koopt. Uiteraard ook de hypotheek en de taxateur.

LexWonen regelt een overlijdensrisicoverzekering met premiesplitsing zodat bij een eventuele uitkering de fiscus buitenspel staat.

Huis kopen met broer of zus betekend ook dat u samen eigen geld nodig heeft. Denk in dit verband aan hoger bieden en de kosten koper van een huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *