Waarom beleggen in goud een goed idee is

Waarom beleggen in goud een goed idee is

Wanneer je een beetje spaargeld hebt wordt het al gauw interessant om te beleggen. Het doel is om je geld ergens in te investeren in de hoop en met de verwachting dat die investering in de toekomst gaat stijgen in waarde. Meestal doe je dit voor een lange tijd en zit het geld zeker drie jaar in je investering. Omdat er ook risico’s vastzitten aan beleggen is het van belang goed te kiezen waar je in wil beleggen. Onze gouden tip vandaag is goud online kopen en beleggen in goud.

Voordelen van beleggen in goud

In goud beleggen heeft veel voordelen. Zo kun je al goud inkopen in kleine hoeveelheden. Zo hoef je niet meteen veel geld op het spel te zetten en kun je de risico’s beperken. Maar zelfs als je wel veel geld te besteden hebt zitten er weinig risico’s aan goud. Goud is namelijk erg goed in het behouden van waarde. De waarde van goud stijgt zelfs, gemiddeld 10% per jaar. Door deze gemiddelde stijging in waarde is goud ook uitstekend als alternatief voor sparen. Op een spaarrekening krijg je bijna geen rente, als je al iets krijgt. Als de goudwaarde blijft stijgen zoals het nu doet, levert goud je dus wel rente op.

Omdat goud zo sterk staat in zijn waarde behoud je ook je koopkracht en sta je sterk in een crisis. Geld en valuta zijn onderhevig aan inflatie. Hierdoor verlies je elk jaar ongeveer 3% koopkracht. Ook goederen, vastgoed en obligaties kunnen in een crisis dalen in waarde, maar tot nu toe is gebleken dat wanneer de euro of dollar daalt in waarde, goud juist stijgt in waarde.

Koop goud van een betrouwbare bron

Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste investering doet moet je je goud kopen van een betrouwbare bron. Let op terugkoopgarantie en hoe het goud wordt opgeslagen en beveiligd. Doijer & Kalff bieden bijvoorbeeld een volledige terugkoopgarantie en slaan het goud veilig op in een goed beveiligde persoonlijke kluis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *