bitcoin investering

Is Bitcoin een interessante investering?

Bitcoin is hét nieuwe ding in de financiële wereld. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het nou eigenlijk? En wat kun jij er mee?

Blockchain

Bitcoin is een digitale munt die gebaseerd is op de blockchain technologie. Dit is een publieke software die niet beheerd wordt door een centrale eenheid zoals een bank of ander bedrijf. Transacties worden ingevoerd en goedgekeurd, waarna de software niet meer aangepast kan worden. Zo wordt voorkomen dat hetzelfde geld meerdere keren tegelijk wordt uitgegeven. De bitcoin koers  is ook zo geprogrammeerd dat er ooit uiteindelijk maar 21 miljoen van deze munten zullen bestaan. Zo wordt inflatie vermeden.

De waarde

Maar hoe krijgt Bitcoin zijn waarde? Dit is vrijwel niks anders dan vraag en aanbod. Een Bitcoin is van zichzelf niks waard, maar is gebaseerd op wat mensen ervoor bereid zijn te betalen. Mensen durven er in te investeren omdat de techniek achter de Bitcoin, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van een centrale eenheid, voor velen een ware uitkomst is. Als dit onzeker klinkt, komt dat omdat het ook zo is. De waarde van de Bitcoin schommelt enorm. Elke dag schaaft er wel een paar honderd euro bij of af, en in een paar weken kan het van €15.000 naar €6.000 en weer naar €10.000 bungelen.

Investeren

Is Bitcoin dus iets waar je in wilt investeren? Het grootste punt waar je rekening mee moet houden is dat het in principe op gokken neerkomt. Niemand weet wat de waarde van Bitcoin in de toekomst gaat worden, zelfs niet binnen de volgende 24 uur. Dit schept veel onzekerheid en hier moet je zeer tegen kunnen als je in deze munt wilt investeren. Je moet de wil kunnen hebben om niet alles weer te verkopen wanneer het er ook maar een beetje ongunstig uitziet, en je moet oog hebben voor wat interessante periodes en waardes zijn om in te kopen en te verkopen. Wij raden aan dat je niet meer investeert dan dat je bereid bent om te verliezen (dus niet je hele spaarrekening!) en ook onderzoek gaat doen naar het onderwerp alvorens je er zoveel geld in gaat steken.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op Zakelijketips.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *