Investeren in de stijl van 2020: ben jij klaar om te groeien?

Investeren is een populair onderwerp. Geld verdienen door investeringen te doen, het is steeds makkelijker omdat de drempel lager dan ooit ligt. Online zijn tal van websites waar je direct kunt beginnen met een paar tientjes, honderden euro’s of je complete spaarrekening. Maar het is hoog tijd om een beter plan op te zetten dan her en der te investeren. Hoe ziet het investeren anno 2020 eruit en waar moet je nu alvast op letten?

1. Een plan van aanpak is noodzakelijk

Heb je ooit nagedacht over je beleggingshorizon? Het toekomstperspectief van de manier waarop je investeert? Grote kans van niet. Particulieren en ondernemers zijn wereldwijd de beleggingsmarkt ingerold en zijn ‘gewoon begonnen’. Maar zó kan het niet verder. Wil je investeren op de juiste manier, dan is het tijd om een plan van aanpak op te zetten. Wat wil je bereiken? Hoeveel ROI heb je nodig en wanneer moet het geld beschikbaar zijn?

Alleen dan kun je bepalen welke assets interessant voor je zijn. Investeringen met een beleggingshorizon van een jaar of tien zijn bijvoorbeeld absoluut niet geschikt voor pensionairs.

2. Duurzaam – moet dat nou echt?

Je wordt heel de dag om de oren geslagen met termen als SDG, duurzaam, ecologisch, biologisch en andere termen die al dan niet Nederlands zijn. Is dat nou allemaal nodig? Ja, wel wanneer je wilt investeren op een goede manier. Aangezien steeds meer consumenten én bedrijven richting duurzaam investeren glijden, is het van groot belang dat jouw investeringen hierop inspelen. Die markt groeit namelijk. Dus bestel alvast je kantoorplanten bij Plantengrow.nl om in de juiste sfeer te komen.

3. Kennis, kennis, kennis en dan nog eens kennis

Kennis gaat steeds belangrijker worden bij het investeren. Kijken naar de Bitcoinkoers en aan de hand van het lijntje een investering doen, dat gebeurt niet meer in 2020. Investeerders duiken de stof in, bekijken wat de vastgoedmarkt doet, hoe de economische trend eruitziet in de wereld en hoe geprofiteerd kan worden van piekvragen. Bij Max Property Academy lopen de cursussen niet voor niets in hoog tempo vol. Kennis is niet alleen macht in 2020, het is vooral winst.

4. Daar is ‘ie weer: risicomanagement

Investeren in 2020 gaat nóg meer leunen op het principe van risicomanagement. Hoe minder risico jij als investeerder loopt, hoe beter je als investeerder presteert. Niet alleen omdat je beter slaapt, maar vooral omdat je een sterke positie hebt wanneer je een gespreide portefeuille hebt waardoor je niet ineens met lege zakken staat wanneer Trump besluit de EU te boycotten, of heel Amerika per ongeluk failliet laat gaan door een muur te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *