Hoe veel kost het om een chocolade winkel te openen?

Met jaarlijks 5,6 miljard euro aan chocolade verkocht in België, kan het openen van een chocolaterie een lucratieve investering zijn. Alleen al de verkoop van chocoladewinkels in de boetiek steeg met 17 procent tussen 2006 en 2011, een trend die niet snel lijkt te vertragen. Het verzilveren van deze trend kost veel tijd en moeite, om nog maar te zwijgen van de financiële investering, maar de uiteindelijke beloning van chocolatier zijn en je eigen bedrijf runnen kan erg aantrekkelijk zijn.

Franchising

Veel mensen kiezen ervoor om in de chocoladebusiness te stappen door een franchise te openen. Sommige bedrijven zijn elders goed ingeburgerd en bieden u een basis om op voort te bouwen in ruil voor een initiële vergoeding en doorlopende royalty’s. U profiteert van het bedrijfsplan en de merkherkenning van het bedrijf terwijl u nog steeds uw eigen bedrijf runt. Het openen van een snoepfranchise kan in het algemeen van €112.000 tot €622.000 kosten, inclusief franchisevergoedingen, locatie, apparatuur, werknemers en benodigdheden om de chocolade te maken.

Plaats

Of u nu besluit een franchise te openen of met uw eigen concept begint, u moet de perfecte locatie voor uw chocoladebedrijf vinden. Het internet heeft het mogelijk gemaakt om een ​​bedrijf op te starten zonder zelfs maar een fysieke locatie te hebben, maar de wettigheid daarvan kan lastig zijn vanwege gezondheidscodes. Om deze reden is het belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat u besluit die route te gaan.

Voor een fysieke chocoladewinkel kan uw geografische locatie u helpen bepalen waar uw winkel het meest succesvol is. Hoewel voetverkeer niet helemaal nodig is voor het succes van uw chocoladewinkel, kan het zeker helpen. Chocolade is vaak een impulsaankoop en degenen die langslopen, zullen veel eerder worden verleid door de bezienswaardigheden en geuren van je snoep dan mensen in de auto. Een binnen- of stripwinkellocatie of een winkelpui in een winkelgebied in de binnenstad kan een goede optie zijn. U zult ook de voordelen van toeristische gebieden bij u in de buurt willen overwegen. Huur is misschien prijzig, maar vakantiegangers reserveren vaak tijd specifiek om te winkelen, komen met zakgeld en willen misschien lokaal gemaakte chocolaatjes kopen als souvenir voor hun vrienden en familie.

Let bij het overwegen van locaties op de beschikbare ruimte en hoe u deze kunt gebruiken. Een groot raam kan een groot voordeel zijn, vooral als het interieur zo kan worden ingericht dat het een deel van uw werkgebied in het raam plaatst. Voorbijgangers zullen u kunnen zien werken aan uw handgemaakte chocolaatjes en kunnen in de verleiding komen om binnen te komen. Hoewel het tegenwoordig standaard is in de meeste winkellocaties, is adequate airconditioning een must, anders zullen uw chocoladecreaties eindigen als gesmolten slib.

Licenties en vergunningen

Als u een bedrijf wilt openen, moet u rekening houden met een aantal juridische problemen, maar voor het maken en serveren van voedselproducten moet u rekening houden met extra licenties en inspecties.

Elk bedrijf dat items aan het publiek verkoopt, moet een bedrijfslicentie of winkellicentie hebben. Deze worden meestal uitgegeven door lokale of provinciale overheden, en uw regio kan een of beide vereisen.

Als u van plan bent iets door te verkopen, of het nu chocolade of andere items betreft, heeft u een verkopersvergunning nodig. Hiermee kunt u uw goederen bij een chocolade groothandel kopen zonder omzetbelasting te betalen, die alleen wordt geïnd bij de eindklant.

Als u uw eigen chocolade (of andere voedingsmiddelen) gaat maken, moet u aan alle lokale gezondheidscodes voldoen en een inspectie ondergaan om een ​​vergunning voor de gezondheidscode te ontvangen. Deze zijn soms te verkrijgen voor thuiskeukens als je geen commerciële keukenruimte hebt, maar op veel locaties is dit niet mogelijk. Als u geen commerciële keukenruimte op uw winkellocatie kunt plaatsen, kunt u overwegen om een ​​keuken te huren

Op sommige locaties hebt u mogelijk een brandweervergunning nodig om de veiligheid van uw locatie te garanderen of een bordvergunning voor eventuele buitenborden die u wilt installeren.

Bij sommige lokale overheden moet u een handelsnaam registreren.

U moet een Employer Identification Number (EIN) aanvragen, dat wordt afgegeven door de federale overheid en wordt gebruikt voor de afhandeling van de belastingen van het bedrijf.

Als u alcohol verkoopt, zoals wijn of chocolaatjes met likeur, moet u een drankvergunning aanvragen. Het kan enige tijd duren voordat deze zijn goedgekeurd en in de meeste gevallen is training vereist, dus plan vooruit en solliciteer vroeg

Als uw chocolade op gewicht wordt verkocht, moet u waarschijnlijk een legaal-voor-de-handel-schaal kopen en een registratie van gewichten en meetapparatuur verkrijgen bij uw lokale regelgevende instantie, die een ministerie van landbouw, een bureau voor gewichten en maatregelen kan zijn, of commissie voor consumenten- en regelgevingsaangelegenheden. Deze registratie vereist soms een inspectie en het gebruik van de schaal voor verkoop voordat deze is voltooid, kan leiden tot flinke boetes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *