Goud en zilver kopen, een goede investering?

Nu de rente van de banken zo enorm laag staat dat er zelfs over vermogen rente betaald moet gaan worden, zoeken veel mensen een andere oplossing voor hun spaargeld. Het kopen van goud en zilver wordt daarbij gezien als een zeer aantrekkelijk alternatief. Deze grondstoffen hebben een hoog rendement en de prijsbewegingen van de afgelopen jaren tonen aan dat zilver en goud kopen een goede investering is.

Is er verschil tussen het kopen van zilver en goud?

Het antwoord is eenduidig ja. Goud is edelmetaal en zilver kan niet helemaal hetzelfde gezien worden. Zilver wordt voor vijfentachtig procent gebruikt voor industriële doeleinden. Dit maak het kopen van zilver een soort van veilige haven voor de toekomst. Met de zeer sterk groeiende goudprijs die ontstaat door de wereldwijde economische onrust, wordt het verschil tussen zilver en goud duidelijk waarneembaar. Zilver is de afgelopen tien jaar een kleine veertig dollar gestegen, ook dat is enorm maar niet zo explosief als goud kan stijgen maar ook kan dalen. De zilvermarkt is qua omvang zo’n drieënzeventig miljard dollar en is daarmee maar liefst negentien keer kleiner dan de goudaandelen en de obligatiemarkt. Juist de kleinere markt en de snel groeiende industrie maakt het kopen van zilver zo aantrekkelijk. Het verschil tussen zilver en goud is dus dat goud gedreven wordt door de economie terwijl zilver gedreven wordt door de industrie.

Hoe ziet de toekomst eruit wat betreft het goud en zilver?

Gemiddeld gezien worden er in een jaar ongeveer negenhonderd miljoen ounces zilver geconsumeerd terwijl er maar zevenhonderd miljoen uit zilvermijnen wordt gehaald. Er wordt dus ieder jaar ingeteerd op de bovengrondse voorraden. Tot nu toe heeft de zilverconsumptie vooral in het westen plaats gevonden maar met het zicht op de Aziatische markt met alle mobiele telefoons, en andere apparatuur die daar gemaakt worden en waarin zilver verwerkt is, kan het kopen van zilver wel eens zeer interessant worden.

Bent u van plan zilver te gaan kopen als investering in de toekomst?

Als u niet op zoek bent naar aandelen of obligaties maar naar fysiek zilver als investering in de toekomst, dan bent u bij The Silver Mountain aan het juiste adres. Hier kunt u fysiek zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. Het aanbod zilveren munten bevat nieuw geslagen beleggingsmunten zoals de Maple Leaf, Philharmoniker en andere bekende munten. Deze munten worden veelal direct uit voorraad geleverd en volledig verzekerd verzonden. Daarnaast kunt u zilverbaren van Umicore kopen en ook kunt u btw-vrij zilver kopen in combinatie met verzekerde opslag.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *