Een nieuw huis kopen verstandig met de stijgende hypotheekrente?

Bij de huizenmarkt heb je continu te maken met stijgende of dalende prijzen. Momenteel is huizenmarkt enorm gestegen en moet je dus meer geld neerleggen voor een woning. De meeste mensen moeten een hypotheek aanvragen om een woning te kunnen betalen. Zodra je een hypotheek hebt afgesloten bij jouw hypotheekadviseur, weet je dat je ook hypotheekrente moet betalen. Het is nou eenmaal zo dat je niet gratis kunt gaan lenen. Ook deze koers verandert continu. Op dit moment is er dan ook een stijgende hypotheekrente. Maar is het dan wel verstandig om nu een huis te kopen? Bij een lichte stijging zou je hier in principe geen last van hoeven hebben. Het is alleen wel zo dat dan minder mensen bereid zijn of de mogelijkheid hebben om een woning te kopen.

Elke maand dezelfde lasten

Het afsluiten van een hypotheek moet op basis van een weloverwogen keuze zijn gemaakt. Het is namelijk niet niks wat je aangaat. Je kunt gaan kijken naar het aanbod. Vaak sluit je een hypotheek voor een bepaalde tijd af. Denk aan een periode van dertig jaar. Het is dan de bedoeling bij een rentevaste hypotheek, dat je elk jaar dezelfde rente betaalt voor je hypotheek. In dit geval is het aan te raden om geen hypotheek aan te gaan als de rente heel erg gestegen zijn. Je kunt dan beter wachten tot het moment dat het weer een dalend effect heeft. De hoogte van een hypotheek is afhankelijk van het vermogen dat je hebt. De een heeft nou eenmaal meer te besteden dan de ander en dit geldt ook voor het afsluiten van een hypotheek.

Hypotheek voor woning of verbouwing

Je moet natuurlijk wel de middelen hebben om een hypotheek te kunnen aflossen. Als jij een prima baan hebt, waarbij je een vast inkomen hebt, dan zul je sneller een hypotheek krijgen. Een hypotheekverstrekker kan dan namelijk goed inschatten dat jij als lener de mogelijkheid hebt om maandelijks af te lossen. Het is namelijk wel de bedoeling dat je de hypotheek maandelijks aflost, met daarbij de passende rente. Het is overigens niet zo dat je alleen en hypotheek kunt aanvragen voor het kopen van een woning. Dit kan net zo goed voor een verbouwing. Denk aan een verbouwing van je keuken of badkamer. Beide ruimtes zijn een enorm bedrag, wat de meeste mensen niet in een keer op hun rekening hebben staan.

Houd geld over voor verbouwing

Zodra je de woning hebt gekocht, kun je aan de slag met de verbouwing. Het is aan te raden om een wat hogere hypotheek aan te vragen, aangezien je dan nog geld over hebt om te besteden aan de verbouwing. Bij een verbouwing komt een hoop kijken. Denk aan het uitzoeken van de juiste meubels, diverse materialen overwegen en het bezoeken van meerdere woonwinkels. Het is dan ook een grote stap om meubels te kopen, aangezien je deze voor een lange tijd zult gaan behouden. Je kunt de stijl natuurlijk wel aanpassen door middel van de juiste accessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *