Beleggingsfondsen vergelijken kan iedereen

Het klinkt als een enorme opgave om te beginnen met beleggen. Wellicht heb je weinig tijd, of weinig kennis om zelf een beleggingsportefeuille met individuele obligaties en aandelen bij te houden. Toch zijn er manieren om hier op een vrij eenvoudige manier mee te starten. Ga je Binck laten beleggen, dan kun je onder andere met beleggingsfondsen en ETF’s op een goede manier starten. Een ETF is een beleggingsfonds met relatief lage kosten. 

Starten met beleggen

Niet iedereen is er al klaar voor om te starten met beleggen. Het kan de angst zijn om je inleg te verliezen, het gebrek aan financiële kennis of je hebt er simpelweg de tijd niet voor. In de basis gaat om het om twee belangrijke punten die je voor jezelf zult moeten bepalen. Hoeveel financieel risico kun je nemen, en hoeveel wíl je nemen. Als je deze twee vragen voor jezelf kunt beantwoorden, dan kun je een goede start maken. 

Om te bepalen hoeveel financieel risico je wil nemen, is het aan te raden om in kaart te brengen wat het vermogen is dat je in kunt leggen. Je kunt met een financieel adviseur bepalen hoeveel van je vermogen in te zetten is in een beleggingsfonds. Mocht je bijvoorbeeld een vrij belegbaar vermogen van € 15.000 hebben, dan kan dit een prima basis zijn om dit vermogen op de langere termijn groter te laten worden. 

De reden dat we specifiek benoemen dat je jezelf moet afvragen hoeveel risico je kunt en wil nemen, is omdat de beleggingen ook kunnen schommelen. Het is niet raar als de koersen dalen en daarmee je investering tijdelijk minder waard is. Het is daarom van belang dat je geduld hebt en dat je (en je vermogen) tegen een stootje kunt. 

Kies het beleggingsfonds dat bij je past

Als je er voor kiest om te starten met beleggen, dan kan dat op verschillende manieren. Je hebt bovendien de kans om te kiezen uit verschillende beleggingsfondsen. Je kunt er ook voor kiezen om je inzet te spreiden over verschillende fondsen. Op die manier spreid je je risico, wat over het algemeen wordt aangeraden aan startende beleggers. 

Via de Binck Fundcoach is het mogelijk om te kiezen uit ruim 800 verschillende fondsen. Het is aan te raden om uit deze lijst te kiezen welk fonds het beste bij jouw wensen en eisen past. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar rendementen uit het verleden, ook al bieden die geen garantie. Ook je persoonlijke voorkeur voor een bepaalde markt of branche waar je je goed bij voelt kan een rol spelen. 

Beleggingsfondsen vergelijken

BinckBank heeft een fondsvergelijker opgestart die jou helpt bij het kiezen van het beste beleggingsfonds. Dat maakt de kans groter dat jij het fonds vindt dat het beste bij jouw wensen past. Je kunt onder andere duurzame Europese fondsen met een laag risico bekijken, maar ook obligatiefondsen van emerging markets met lage kosten. Wat je ook zoekt, de fondsvergelijker helpt je hierbij, zodat je er zeker van kan zijn dat je de juiste keuze maakt. 

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *