Alles wat je moet weten over NFT: belangrijkste weetjes voor beginners op een rijtje!

NFT staat voor Non Fungible Token. Dat is de definitie die je krijgt als je de term googelt. Veel mensen schieten met die betekenis echter weinig op. Want wát is het? Wat houdt het in? Waar gebruik je het voor? Wat levert het op? Allemaal vragen, geen antwoorden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In dit artikel gaan we namelijk dieper in op de betekenis van NFT en zetten we de belangrijkste weetjes voor beginners op een rijtje.

Wat is NFT precies?

NFT vertegenwoordigt een uniek object in de vorm van een token. Deze moeilijke woorden maken het voor een beginner misschien al lastig om te begrijpen. Dus leggen we het nog iets verder uit. Tokens vertegenwoordigen objecten. Deze worden vervolgens opgeslagen in een blockchain. Zonder blockchain kan een NFT niet bestaan. Dit is de techniek die wordt gebruikt om gegevens op te slaan. Er is hier maar één van. Alleen de eigenaar beschikt over de informatie. Daarom wordt NFT ook wel een Non Fungible Token genoemd. Je kunt deze niet makkelijk vervangen. Het is te verkopen, maar er blijft er maar één van. De rechten zijn op dat moment van jou.

Hoe ziet een NFT eruit?

Maar wanneer maak je een NFT? Hoe ziet deze er dan uit?

Het is allereerst belangrijk om te beseffen dat een NFT heel veel verschillende vormen kent. Bovendien wordt het tegenwoordig ook door veel verschillende artiesten gebruikt. Ook bedrijven maken bijvoorbeeld een NFT als avatar om te gebruiken op social media.

Het overgrote deel van de NFT’s bestaat uit artiesten die hun ‘kunstwerk’ doorverkopen. Maar dit kan van alles zijn. Het hoeft niet eens per se een kwalitatief hoogstand kunstwerk te zijn. Als de NFT ook maar iets tot de verbeelding spreekt, kan dit onverwachts veel geld opleveren. Zo zijn er sommige emoticons voor miljoenen euro’s verkocht.

Zodra je een eigen NFT hebt gemaakt, kun je deze verkopen op een bekend platform. Ben je geen maker van NFT’s, maar wil je hier wel mee handelen? Dan moet je op zoek gaan naar de meest interessante NFT’s die je tegen een lage prijs kunt opkopen en vervolgens weer met winst kunt doorkopen. Zodra je een NFT hebt verkocht, zal dit via het platform direct in je wallet worden uitgekeerd.

Is het verstandig om te handelen in NFT’s?

De markt is net als de cryptomarkt zeer volatiel. Deze is constant in beweging. Momenteel zijn NFT’s erg hot en lijken steeds meer grote bedrijven en artiesten het idee te omarmen. Dat neemt niet weg dat de wereld van NFT’s nog altijd in de kinderschoenen staat. Ook durft nog niet iedereen over de drempel van cryptomunten te stappen. Of het dus een goed idee is om te investeren in NFT, ligt geheel aan de wijze waarop je dit aanpakt. Doe je een slimme investering? Dan kan dit je mogelijk veel geld opleveren. Verlies wordt echter vrijwel net zo snel geleden. Het is dus belangrijk dat je altijd voldoende onderzoek doet en weet waar je in investeert. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *