Alle voordelen van HR++ glas op een rijtje

Er zijn veel verschillende soorten glas, die allemaal verschillende eigenschappen en voordelen hebben. Tegenwoordig is HR++ glas een erg populaire glassoort. HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussenin een isolerend gas. Deze glassoort heeft een lage isolatiewaarde, wat inhoudt dat het goed isoleert. Naast goede isolatie heeft HR++ glas nog meer voordelen. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Isolatie

HR++ heeft een lage isolatiewaarde en beperkt het warmteverlies. Dit komt doordat de warme lucht niet meer naar buiten kan en de koude lucht niet meer naar binnen. Ook heeft het glas een akoestische isolerende werking. Dit houdt in dat je minder last hebt van geluiden van buitenaf.

Kostenbesparing

HR++ is in aanschaf een stukje duurder dan regulier dubbel glas. Toch is het deze investering waard. De goede isolatie van het glas zorgt ervoor dat de warmte binnen wordt gehouden. Hierdoor hoef je minder te stoken en dit zorgt voor een lagere energierekening. Met HR++ glas heb je geen last van tocht dat door de ramen komt. Je kan wel voor de optie kiezen om een ventilatierooster te laten plaatsen boven het isolatieglas, zodat je de ruimte regelmatig kan laten doorluchten.

Milieuvriendelijk

Doordat je minder hoeft te stoken, komt er minder CO2 vrij. Dit heeft niet alleen een positieve uitwerking op de portemonnee, maar ook op het milieu.

Koel in de zomer

In de winter profiteer je van minder stookkosten en een warm huis, maar in de zomer heb je er ook profijt van. Het glas heeft namelijk een zonwerende optie, waardoor het in de zomer minder warm wordt in huis. Ideaal dus als je een raam in jouw woning hebt waar bijna altijd de zon op schijnt. Op deze manier hoef je geen gebruik te maken van een airco in de zomer, wat ook weer voordelig is voor de energierekening.

Ga voor HR++ glas

Wil je ook genieten van de voordelen van HR++ glas en wil je weten of het ook iets is voor jou? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Zij hebben een breed assortiment aan verschillende soorten glas, zo vind je altijd wel iets wat bij jouw woning past. Heb je vragen of wil je meer informatie over HR++ glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *