veiliger investeren

4 tips om veiliger te investeren

Beleggen, investeren, aandelen en cryptomunten zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Mensen gaan actiever met hun geld om en willen het sneller omzetten in meer. In deze haast kunnen soms wat fouten worden gemaakt, en dan spreken we over best grote bedragen. We hebben een aantal tips verzameld om het investeren veiliger te maken.

Doe eerst onderzoek

Investeren gaat voor een groot deel over op de juiste tijd de juiste keuzes te maken. Dit kan veel makkelijker als je veel weet over hetgeen waar je in investeert. Je ziet dan kansen en mogelijkheden die je anders niet zou zien. Voor de bedragen die je gaat investeren kun je best wat tijd opzij zetten voor wat onderzoek vooraf.

Geef jezelf een limiet

Investeren wordt vaak gedreven door emoties. Je kunt dan snel dure fouten maken die eigenlijk niet mochten gebeuren. Stel voor jezelf dus vooraf al een limiet van het maximale aantal geld dat je kwijt kan of mag raken, en investeer nooit meer dan dat. Hoe je investeren ook aanpakt, het is namelijk nooit geheel risicovrij. Investeringen zouden nooit je dagelijkse leven mogen aantasten. Als ze dat wel doen, is het verstandig om je wat terug te trekken en veiliger en kleinschaliger te investeren nu het nog kan.

Investeer breed

Omdat investeringen zoveel risico met zich mee kunnen brengen, is het belangrijk dat je jezelf niet vastbijt op een bepaalde investering. Als je meerdere kleine investeringen hebt is het optimale rendement misschien kleiner, maar het risicopercentage ook. Probeer te diversifiëren in branche en bedrijfsgrootte, maar ook de looptijd van de investering. Zorg voor korte investeringen die je snel terug kunt halen bovenop die met een veel langere looptijd. Zo hoef je nooit te lang op je geld te wachten als je het een keer nodig hebt or erbij wilt.

Als je eigenlijk niet snapt waarom een bepaalde investering zo goed moet zijn (bijvoorbeeld als iemand je dit verteld), zorg dan eerst dat je deze snapt. In de investeringswereld is niets zeker en er zijn best wat mensen die jou geld willen laten investeren in iets puur om hun eigen investering meer waard te maken. Als je niet echt een reden kunt vinden om daarna alsnog te investeren in datgene, is het wijs om dat ook niet te doen.

Wil je hier meer over weten? Blijf dan makkelijk op de hoogte van het laatste business nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *