3 tips voor het kopen van een beleggingspand

Ben je van plan om te gaan investeren in vastgoed of heb je een centje over en wil je het veilig beleggen? Vastgoed is al heel lang een veilige belegging geweest aangezien stenen hun waarde behouden. Alleen het zoeken van een geschikt pand tot de aankoop ervan is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Hier zijn een aantal tips die helpen bij het investeren in vastgoed.

Doelgroep

Om te beginnen met vastgoed moet je weten wat je doelgroep gaat worden. De vastgoedmarkt is namelijk ontzettend breed en je zult je moeten gaan specificeren. Voordat je je doelgroep bepaalt moet je natuurlijk wel een doelstelling met het pand hebben. Is het voor de verhuur of ga je het opknappen en doorverkopen. We gaan er nu vanuit dat het pand verhuurt gaat worden. Ga je je dan op studenten richten? Of particuliere gezinnen? Zo zijn er meerdere doelgroepen. Doe je eigen onderzoek en kijk wat jij graag wilt!

Woning

Later ga je natuurlijk kijken voor een investeringspand. Het is erg belangrijk dat je weet waar dat je op moet letten tijdens het bezichtigen van meerdere panden. Maak voor jezelf een prioriteiten lijstje met wat jij belangrijk vindt zodat je weet waar dat je naar moet kijken. Let bijvoorbeeld goed op dingen zoals hoe ziet de badkamer eruit? En de keuken? Wat voor kozijnen zitten erin? Houten- of kunststof kozijnen? En hoe zien die eruit? Is er nog een laagje verf nodig? Al dit soort vragen moet bij je opkomen wanneer je een pand gaat bezichtigen.

Financiering

Wanneer je het geschikte pand hebt gevonden komt het stukje financiering om de rug kijken. Het is namelijk verstandig om een deel te financieren. Ook al heb je genoeg geld om investeringspand in een keer af te tikken is het verstandig om een deel te lenen. Hierdoor creƫer je namelijk een hefboom effect. Doordat je meer geld achter houdt kan je nog een pand kopen waardoor je meer opbrengsten zult krijgen. Er zijn beleggingshypotheken op de markt maar laat je altijd adviseren door een specialist op dit gebied. De voorwaarden per hypotheekverstrekker kunnen namelijk erg verschillen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *