ZO BESPAAR JE OP DE INRICHTING VAN JOUW WONING

We zijn in deze tijd meer aan het klussen dan ooit. Dat is ook helemaal niet gek, want we zijn veel meer thuis dan voor de corona-uitbraak. Tijd voor een nieuwe inrichting, dus! Helaas is dit niet gratis en brengt het vaak veel kosten met zich mee. Lees hier hoe je geld kunt besparen op de (her)inrichting van jouw woning.

Een witte basis

Alles begint met een witte basis. Denk bijvoorbeeld aan de muren. Het heeft veel voordelen als je de muren allemaal wit verft. Ten eerste is witte verf een stuk voordeliger dan een kleurtje. Zo kun je bijvoorbeeld een emmer met witte verf kopen voor een paar tientjes, terwijl je voor hetzelfde geld een klein potje kleur kunt kopen. Daarnaast ben je het ook minder snel zat dan een kleurtje, dus je hoeft minder vaak te verven.

Multifunctioneel

Door multifunctionele meubels in huis te halen kun je een hoop geld besparen! Dit zijn meubels met meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank. Tegenwoordig zijn er slaapbanken van een hoge kwaliteit. Ze liggen heerlijk en zien er mooi uit. Dit is handig als logeerbed! Ook kun je eens kijken naar een bed met opbergruimte, of een oude kist als tv-meubel waar je veel spullen in kwijt kunt.

Upcyclen

Bij upcycling blaas je oude spullen eigenlijk nieuw leven in. Dit is dus een stuk goedkoper dan nieuwe spullen kopen. Geef je oude meubels bijvoorbeeld een make-over door er nieuwe greepjes op te zetten en ze te schuren en verven.

Betaalbare raambekleding

Bij het inrichten van jouw woning is raambekleding onmisbaar. Het brengt veel sfeer met zich mee en bepaalt grotendeels de uitstraling van jouw woning. De raambekleding vervangen is dus ook een goed idee als je jouw woning opnieuw wilt inrichten. Raambekleding hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kant-en-klaar gordijnen. Je kunt deze eventueel zelf nog korter maken. Maar een aluminium of PVC jaloezieën zijn goed betaalbaar! Het voordeel hiervan is dat ze ook nog eens heel lang meegaan. Jaloezieën verkleuren niet door de zon en je kunt ze gemakkelijk schoonmaken.

Accessoires

Verder kun je het huis leuk en gezellig maken met verschillende accessoires. Door de witte muren kun je eindeloos variëren. Denk aan andere hoezen om de kussentjes op de bank, een nieuwe poster in een lijst of een nieuwe plant. Een bosje bloemen maakt het ook gezellig, net als een grote vaas met droogbloemen. Het voordeel aan accessoires is dat het meestal niet heel duur is, dus je kunt zo nu en dan wisselen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *