Zaken doen met onze buurlanden

Een goed bedrijf groeit vaak verder dan alleen Nederland. Zodra je de mogelijkheid hebt kan je er dus voor kiezen om een zakenpartner in het buitenland te nemen om op deze manier ook ergens anders groot te worden. In het begin is het het makkelijkst om dit bij de buurlanden te doen of in Europa. Denk hierbij aan Duitsland en België. Frankrijk, Spanje en Italië is ook zeker mogelijk. Voordat je dit kan doen is het goed als je hier in verdiept. Zo moet je rekening houden met de regels en berekenen of je er wel mee vooruit komt. Daarbij moet je ook uit gaan zoeken welk land het beste bij je past om mee samen te werken. Zo heeft elk land namelijk zijn eigen werkcultuur en past het een beter dan het ander.

Duitsland

Duitsland, een land met 82 miljoen inwoners. Dit is stukken meer dan Nederland. Je hebt dus een goede kans op de markt daar. Je moet alleen wel weten hoe je adressen Duitsland kan vinden en hoe je ze kan inpakken. Zo is het in Duitsland heel normaal om eerst een goede band te hebben voordat je overgaat op een contract. Hierdoor kan het wel eens een jaar duren voordat je officieel het contract getekend hebt. Ook is het verstandig om een aardig woordje Duits te kunnen. Dit is belangrijk voor de communicatie maar ook om aan te tonen hoe professioneel je bent. Er zijn gespecialiseerde B2Badressen die je kunnen helpen aan een zakenpartner in Duitsland.

België

Ons andere buurland België, mag ook zeker niet vergeten worden. Met 12 miljoen inwoners is dit een stuk minder dan Duitsland maar zeker geen slecht begin om mee door te groeien. Het voordeel aan België is dat je er hoogstwaarschijnlijk je eigen taal kan spreken. Dit maakt het maken van contacten stukken makkelijker. Vergeet niet dat ze in België ook Duits en Frans als officiële taal hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *