Zakelijk leasen of privé leasen?

Ben je van plan een auto te leasen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welke opties er zijn. U kent misschien al het verschil tussen financiële en operationele leasing, maar wat is precies het verschil tussen zakelijke en particuliere leasen? Je kunt het hier lezen.

Zakelijke leasing

Zakelijke leasing, zoals de naam al aangeeft, is leasing via een “bedrijf” of werk. Uw werkgever biedt u een auto aan uit het eigen wagenpark of via een leasemaatschappij. Een zakelijke lease wordt dus vaak uitgevoerd in overeenstemming met de voorwaarden van het bedrijf waarin u werkt: alleen bepaalde merken of modellen, in een bepaalde prijsklasse, etc. Aangezien in dit geval de auto wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, kan uw werkgever of u zelf, als u zelfstandige bent, kosten van belastingen aftrekken. U kunt in uw vrije tijd ook met een zakelijk geleased auto rijden, afhankelijk van het autobeleid dat u met uw werkgever bent overeengekomen.

Privé leasing

Particuliere leasing gebeurt niet via een tussenpersoon, zoals werk, dus u kunt dit rechtstreeks doen bij een leasemaatschappij of een autofabrikant. Het voordeel van private leasing is dat er geen beperkingen zijn en u kunt kiezen welk model u wilt of welk prijsbereik, uiteraard afhankelijk van uw financiële mogelijkheden.

In tegenstelling tot zakelijke leasing wordt private leasing niet belast. Deze formule is interessant voor u als u uw auto voornamelijk in uw vrije tijd gebruikt en liever geen eenmalige investeringen doet, maar maandelijks wilt betalen.

Waar moet je op letten?

Bijna iedereen die zich in een luxueuze positie bevindt met de mogelijkheid om een ​​auto te huren voor zakelijke verhuur, stelt soms de vraag: “Is het beter om zakelijke leasing of een privéauto te doen?”. Een belangrijke factor hierbij zijn natuurlijk de kosten: “Hoeveel kost het? Hoewel kosten een (zeer) belangrijke factor zijn, is dit niet de enige. Andere belangrijke overwegingen zijn:

  • Hoeveel kilometer ga je rijden?
  • Krijg je leasevergoeding als je met je eigen auto rijdt?
  • Blijft u nog enige tijd bij dit bedrijf werken?
  • Wil je nog werken in het buitenland (indien van toepassing)?
  • Hoe lang duurt het contract?
  • Kun je een auto kiezen die je leuk vindt?
  • Vindt u onverwachte service en kosten vervelend?
  • Wil je een nieuwe auto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *