Wie wint er nu echt met de loterij?

Iedere maand hoop je er weer op, die knaller van een paar miljoen die er gegarandeerd uitgaat! Je droomt, hoopt en bespreekt grootse plannen met je vrienden, familie en vriend of vriendin. Lekker op vakantie, stoppen met werken, een nieuw huis kopen. Misschien ben jij wel iemand die eraan denkt om een boot te kopen en lekker te gaan varen. Wat voor dromer jij ook bent, de kans dat je de loterij wint is gigantisch klein. En toch, ook wij, droom je erover en voel je je al gelukkig voordat je überhaupt hebt gewonnen. Maar wie is er nu eigenlijk de winnaar van de loterij? De winnaar of de loterij…

Hoe groot is de kans nou echt?

De kans dat jij die hoofdprijs wint is even groot als dat je vandaag getroffen wordt door de bliksem. Niet zo groot dus. En toch trappen we er ieder jaar opnieuw weer in. Zeker tijdens oud & nieuw wordt er bekend gemaakt op welke postcode die gigantische knaller gaat vallen. Je dromen vallen direct in duigen want dat is niet jouw postcode. Het leuke is, is dat de mensen die wel in dat postcodegebied wonen een geluksmoment krijgen. Maar zelfs dan is de kans dat je daadwerkelijk die hoofdprijs wint erg klein. Al is die wel toegenomen natuurlijk!

Verslavende werking

Ondanks dat we constant maar weer verliezen heeft de loterij een verslavende werking. Daarom zijn de loterijen er ook in zoveel verschillende vormen. Van krasloten tot aan de postcode loterij. En dan hebben we het nog geen eens over de loterijen in de zwarte handel. Ondanks dat je maar blijft verliezen kan je er geen genoeg van krijgen. De postcode loterij pakt het heel slim aan natuurlijk. Er worden zoveel prijsjes gesponsord dat je altijd wel kan winnen. Of het nu een chocoladereep is of een gloednieuwe fiets, je maakt altijd wel kans op een prijs. En ondanks dat je enigszins teleurgesteld bent wil jij de volgende maand weer kans maken op de hoofdprijs. En wie wint er dan nu echt?

De loterij is de winnaar

De postcode loterij is in dit voorbeeld namelijk de echte winnaar. Gelukkig worden er ook veel goede doelen blij gemaakt met het geld van de deelnemers. Maar als je slim bent stop je er vandaag nog mee. Wil je de postcode loterij opzeggen? Denk er eens echt over na! We verplichten je natuurlijk tot niks maar het is wel een handige tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *