Welke kosten komen er kijken bij het nemen van een hond?

Een aanschaf van een hond is altijd leuk. Wanneer je thuis komt vanuit je werk is daar altijd die trouwe viervoeter die je blij opwacht. Maar wanneer je voor een hond kiest, dan moet je je er ook van bewust zijn dat dit bepaalde kosten met zich mee brengt. In dit blog bericht bespreken we welke kosten er komen kijken bij het nemen van een hond.

1.      De aanschaf van de hond

De grootste kostenpost in het eerste levensjaar van een hond is de aanschaf van de hond zelf. Voor een hond uit het asiel betaal je ongeveer €100,-. Wanneer je een hond bij een fokker koopt dan stijgen de prijzen al gauw. Zo heb je een klein hondje vanaf ongeveer €500,-, een middelmaat hond vanaf €650,- en een grote hond vanaf €800,-. Daarnaast zijn er ook natuurlijke populaire honden die zelfs verkrijgbaar zijn vanaf €1000,-.

2.      Spullen

Een hond heeft ook verschillende spullen nodig. Denk maar aan een riem en een halsband om de hond uit te laten. Maar de hond moet ook ergens in liggen om te kunnen slapen. Hiervoor kun je een hondenmand of hondenkussen aanschaffen. De prijzen hiervoor kunnen erg verschillen. Zo zijn er hondenkussens online te koop van €250,-, maar ook van €50,-. De kosten voor de aanschaf van de hondenspullen heb je dus zelf in de hand.

3.      Dierenarts

Het verschilt per dierenarts wat je betaald. Dit hangt af van de regio waarin je woont, het gewicht van je hond en het type dierenarts. Na de aanschaf van je puppy is het belangrijk dat je de hond laat inenten tegen ziektes. Dit moet ongeveer 3 keer gebeuren na de aanschaf en vervolgens moet je de hond jaarlijks opnieuw laten inenten. Tevens moet je ook je hond laten ontwormen en ontvlooien. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 15 tot 50 euro per keer.

4.      Maandelijkse kosten

Bij de aanschaf van een hond moet je ook hondenbelasting betalen. Hoe hoog deze is, is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. In het algemeen geldt: hoe meer inwoners per m2, hoe duurder de hondenbelasting is. De hondenbelasting kan oplopen tot ongeveer €15,- per maand. Natuurlijk heeft je trouwe viervoeter ook voer nodig. De kosten voor de voeding bedragen ongeveer €25,- tot €70,-. Mocht je een hond hebben die geplukt moet worden of geknipt, dan komen hier ook extra kosten voor per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *