ster in het glas

Wat kost een voorruitvervanging?

De laatste jaren leidt een autoruitschade steeds vaker tot een ruitvervanging. Dat lijkt in eerste instantie onlogisch, want de wegen zijn steeds beter geworden en de winters minder streng. Maar we rijden met zijn allen meer kilometers en het ontwerp van auto’s is veranderd. Zo moeten auto’s tegenwoordig zo licht mogelijk zijn en een dunnere ruit is minder zwaar. Alleen scheurt een sterretje in zo’n dunnere ruit wel sneller door en een klap op de autoruit resulteert eerder in een flinke schade.

Heb jij autoruitschade en moet de ruit vervangen worden? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat dit gaat kosten. Er zijn twee partijen die je inzicht kunnen geven in de kosten.

De autoruitschadehersteller

De voorruit vervangen is een specialisme binnen de autoherstelbranche. Gelukkig heb je genoeg betrouwbare partijen die zich hierop richten. Zij weten veruit het meest over de selectie van de ruit, de plaatsing en eventuele kalibratie van rijhulpsystemen als parkeerassistentie.

Een voorruit vervangen is helemaal niet zo ingewikkeld als dat je misschien zou denken. Er zijn zelfs herstellers die dit op locatie doen. Eerst wordt je oude ruit verwijderd met een behulp van een stuk draad dat de kit als het ware opensnijdt zonder de auto verder te beschadigen. Zodra de ruit los, dan wordt deze eruit gehaald en alles netjes schoongemaakt. De nieuwe ruit wordt dan voorzien van kit en met heel veel precisie op de auto geplaatst. De autoruitschadehersteller selecteert voor jou de juiste ruit. Er wordt een ruit geplaatst die gelijkwaardig is aan die van de fabrikant. Vaak komt de ruit zelfs uit dezelfde fabriek. Wanneer je een afspraak maakt, dan wordt vaak direct de ruitselectie gedaan en heb je snel inzicht in de kosten.

De verzekeringsmaatschappij

Als je weet wat een nieuwe ruit kost, dan is het de vraag of dat je voorruit vervangen kosten zelf moet bekostigen of dat je hiervoor verzekerd bent. In de polisvoorwaarden van je verzekering vind je deze informatie. Over het algemeen wordt ruitschade gedekt door de verzekering bij een WA+ of een Allriskverzekering. Er is dan bij goedkopere verzekeringen soms wel sprake van een eigen risico, ook dit vind je terug in de polisvoorwaarden. Het herstelbedrijf heeft contact met jouw verzekeraar, dus als je de papieren van je verzekering zo snel niet terug kan vinden, dan helpen zij je graag verder met de juiste informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *