Wat kost een draagzak?

Je kunt je baby in een kinderwagen of autostoeltje vervoeren, maar veel ouders genieten van de eenvoud en het gevoel van nabijheid dat wordt geboden door een draagzak. Draagzakken knuffelen je kind tegen je lichaam en laten je handen vrij. U kunt eenvoudig bewegen, door drukke plaatsen navigeren en de dagelijkse taken uitvoeren terwijl uw kind op u in slaap valt of ontspant.

Sommige ouders gebruiken alleen draagzakken in de eerste maanden, waardoor ze zich ongemakkelijk voelen als hun baby 6 tot 9 kilo bereikt. Andere ouders brengen kinderen graag lang voorbij. Sommige van de nieuwste dragers op de markt, bedoeld voor peuters, kunnen gewichten tot 20 of 25 kilo dragen en hebben ergonomische kussens en riemen die zijn ontworpen om het gewicht van uw kind op uw heupen en van uw schouders en rug te verplaatsen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagzak?

Type: Het kan zijn dat sommige dragers beter werken dan andere, afhankelijk van je lichaam en je baby. Probeer zo mogelijk een paar verschillende soorten voordat u een draagzak koopt.

Veelzijdigheid: sommige ouders geven de voorkeur aan een sling of draagdoek voor hun jongere baby en een gestructureerde draagzak voor een oudere baby of peuter. Maar veel dragers zijn ontworpen om vanaf je kind mee te groeien met je kind.

Comfort voor u: zoek brede, goed gevoerde riemen of stevige stof om het gewicht van uw baby gelijkmatig te verdelen en uw schouders, nek en bovenrug te beschermen tegen overbelasting. Als u de drager met een andere ouder of verzorger gaat delen, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk kan worden aangepast. Veel gestructureerde dragers zijn er in zowel normale als extra grote maten voor grote of lange ouders.

Comfort voor uw baby: zoek met voorste dragers op opgevulde beengaten die los genoeg zijn om de dijen van uw baby niet te vernauwen – maar niet zo los dat uw baby erdoorheen kan glijden. Je baby zal waarschijnlijk in de draagzak slapen, dus misschien wil je er een met een gevoerde hoofdsteun om haar hoofd en nek te ondersteunen.

Stevigheid: zorg ervoor dat, voordat u uw voordrager gebruikt, de stoel en riemen uw baby veilig ondersteunen en dat alle gespen, drukknopen en riemen duurzaam zijn en in goede staat verkeren.

Gemakkelijk te gebruiken: zorg ervoor dat uw koerier gemakkelijk zelf te navigeren is, tenzij u bereid bent om wat tijd te besteden aan het leren van de touwen, bij voorkeur met één hand. Je moet het aan en uit kunnen doen en je baby zonder hulp in en uit kunnen krijgen. Sommige gestructureerde dragers zijn ontworpen om gemakkelijk los te maken, zodat u uw slapende baby in een wieg of wandelwagen kunt verplaatsen zonder hem wakker te maken.

Geschikt voor het weer: sommige dragers kunnen te warm zijn voor de dagen van de zomer. Donkere kleuren worden echt warm. Als je je baby bij warm weer draagt, kies er dan een die is gemaakt van lichtere stof.

Wat kost een draagzak?

Je hebt al een draagzak vanaf €69,95. Natuurlijk zijn bepaalde merken draagzakken wat duurder dan de andere en je kunt het zo duur maken als je wilt. Een van de bekendste merken is de Tula draagzak. Een draagzak is er namelijk in verschillende stoffen, printjes en kleuren. Met een Tula free to grow heb je jarenlang plezier. Deze groeit namelijk met je kindje mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *