Wat komt er kijken bij een crematie?

Wat komt er kijken bij een crematie?

Je staat er niet vaak bij stil, maar des te belangrijker is het om na te denken over het afsluiten van een levensverzekering voor later. Voor zowel jezelf als voor je nabestaanden is het van groot belang dat er vooraf het een en ander is afgesproken. Zeker als het moment daar is, dan wil je op een goede manier afscheid kunnen nemen. Maar hierbij worden de kosten vaak onderschat. Wist je dat een crematie rond de €6.000,- kost? Een rouwadvertentie, rouwbloemstuk, catering, de kist, de dragers, de muziek bij de plechtigheid, de dienst van de uitvaart en nog veel meer. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten snel oplopen.

Tijdens een crematie blijft het as minimaal één maand bewaart, daarna krijgen de nabestaanden 6 maanden de tijd om te bepalen wat ermee gebeurt. Het kan worden uitgestrooid, worden bewaard in een urn of bij een urnengraf bij een begraafplaats. Met een uitvaartverzekering kan je de kosten van een crematie verzekeren, dat is wel zo prettig voor de nabestaanden die met lege handen en verdriet achterblijven.

Bij een overlijdensrisicoverzekering, ofwel levensverzekering verzeker je jezelf voor de kosten van het overlijden. Je betaalt hiervoor een maandelijkse of jaarlijkse premie en in ruil daarvoor neemt de verzekering het risico van overlijden op zich. Je nabestaanden ontvangen dan een vast bedrag, die ze mogen besteden aan de uitvaart. Je kan zelf de looptijd en hoogte van het bedrag bepalen. In het polisblad staat alles vastgelegd, ook wel een bewijs van afsluiting.

Aandachtspunt:
Let op de looptijd van deze verzekering. Wanneer je jezelf wilt verzekeren, is het belangrijk om vooraf te informeren over de looptijd ervan. Er is namelijk een maximale looptijd geldig. Uitkeringen worden alleen tijdens deze looptijd vergoed. Na deze looptijd wordt er niets meer uitgekeerd!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zakelijketips.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *