Wat kan een incassobureau voor je oplossen?

Veel bedrijven zullen een keer te maken krijgen met een wanbetaler. En of dit nou één grote klant is die weigert met het betalen van de facturen, of vele kleine klanten die steeds te laat of helemaal niet betalen, het blijft een vervelende zaak. De eerste paar keren zal je er waarschijnlijk zelf achteraan proberen te gaan, maar uiteindelijk besef je dat het incassoproces veel te ingewikkeld is. Als je geen juridische opleiding hebt gedaan wil je er zeker niet je handen aan branden. Laat het over aan een incassobureau, zij kunnen de volgende dingen voor je betekenen.  

Herinneringen en aanmaningen sturen 

In deze fase neemt het incassobureau het traject over en zullen ze de schuldenaar met buitengerechtelijke middelen aansporen om te de schuld te betalen. Dit betekent dat er nog geen rechter aan te pas hoeft te komen. Er worden bijvoorbeeld aanmaningen en herinneringen gestuurd per email of SMS. Er kunnen zelfs telefoontjes of huisbezoeken en plaatsvinden. De kosten die worden gemaakt voor deze manieren van incasso kunnen grotendeels op de schuldeiser verhaald worden.  

Het volledig regelen van de gerechtelijke procedures  

Een heel groot voordeel van een rechtstreekse samenwerking met een incassobureau zoals Agin Otten is dat heel het incassoproces door hetzelfde bedrijf afgehandeld kan worden. De juridische haalbaarheid van het bedrag dat geïncasseerd wordt en alle mogelijke verhalen van de schuldenaar worden op van tevoren door de juristen en incassospecialisten beoordeeld. Het incassobureau stelt de dagvaarding voor u op en voeren de gerechtelijke procedure uit. Op die manier hoef je geen enkele seconde je brein te breken over alle ingewikkelde juridische zaken. 

Het afdwingen van het schuldbedrag 

Het uitbrengen van een dagvaarding, het betekenen van een vonnis, een beslaglegging, een gedwongen ontruiming of een openbare verkoop zijn enkele voorbeelden van ‘ambtshandelingen’ van een deurwaarder. Dit zijn allemaal handelingen die je als bedrijf niet zelf mag doen. Alleen een deurwaarder is hiertoe aangewezen. Als een wanbetaler dus tot zover in het incassoproces weigert te betalen dan kan je het traject alleen doorzetten door een deurwaarder in te schakelen. Zo kunnen deurwaarders bijvoorbeeld overgegaan tot het leggen van beslag op goederen om de betaling daadwerkelijk af te dwingen. Hierdoor zal je als schuldeiser door het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder tot nog een deel terugzien van het geld dat jou rechtmatig toekomt. Wij raden, zoals eerder benoemd, Agin Otten aan omdat die instantie zowel een incassobureau als een deurwaarder is. Hierdoor kan het incassotraject snel doorlopen worden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *