Waarom een goed bureau essentieel is voor een comfortabele werkomgeving

Veel mensen zitten veel achter een bureau voor kantoormeubilair en werken achter hun computer. Meubels van hoge kwaliteit kunnen de productiviteit verbeteren en werknemers helpen rugpijn en andere mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen. Hieronder staan enkele van de vele voordelen van het aanschaffen van kwaliteitsbureaus voor in jouw kantoor. Vergeet daarbij ook niet goede bureaustoelen te kopen!

Helpt verwondingen in de werkruimte te voorkomen

Er zijn een toenemend aantal verwondingen, waaronder nek-, rug- en schouderongemakken en spier- en gewrichtspijn, die het gevolg zijn van onjuist geconfigureerde werkruimten. Hoe meer tijd je aan een bureau doorbrengt, hoe groter de kans dat je en blessure krijgt. De volgende suggesties kunnen deze problemen helpen te voorkomen.

  • Gebruik verstelbare bureaus en bureaus voor kantoormeubilair die zijn ontworpen voor gebruik met computers.
  • Plaats toetsenborden zo dat de ellebogen aan de zijkanten van het lichaam kunnen rusten
  • Zet bureaustoelen zo neer dat de voeten plat op de grond rusten, gebruik anders voetsteunen.
  • Neem regelmatig een korte pauze, loop rond of rek je uit aan je bureau. Af en toe opstaan kan ook effectief zijn

Toegenomen productiviteit

Gelukkige werknemers zijn productiever. Ongemakkelijke werkstation configuraties kunnen ertoe leiden dat werknemers minder tijd aan hun bureau willen doorbrengen met hun werk. De efficiëntie kan ook afnemen als het voor hen niet gemakkelijk is om door hun werkgebied te bewegen en de dingen te krijgen  die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Dus let goed op wanneer je een bureau wilt kopen. Zorg ervoor dat het ergonomisch goed is en dat de juiste bureaustoelen er bij staan. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw werknemer ook ‘langer mee gaat’ en gezond blijft waardoor het niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling is, maar ook goed voor het bedrijf. Zo wordt de productiviteit efficiënter en merk je dat op het lange termijn ook aan je personeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *