Waarom contact blijven houden met je collega’s belangrijk is

Tijdens de coronacrisis moeten veel mensen thuis werken. Je hebt in dit geval al geluk dat jouw werk (in ieder geval deels) vanuit thuis gedaan kan worden. Dit brengt wel extra uitdagingen mee: hoe zorg je voor een goede werkplek? Hoe deel je jouw dagelijkse ritme opnieuw in? Hoe zorg je voor efficiënt overleg met je collega’s? Dat laatstgenoemde is erg belangrijk voor een goed verloop van jouw werkdagen vanuit huis. In veel gevallen wordt videovergaderen hiervoor ingezet. In deze blog lees je waarom dit juist zo belangrijk is.

Sociale contacten

Je collega’s zijn in je dagelijkse leven toch belangrijke sociale contacten: je ziet ze iedere dag en bespreekt vaak meer dan alleen werk. Of het nu gaat om het praatje bij de koffieautomaat of een goed gesprek op de vrijdagmiddagborrel: deze contacten zijn ontzettend belangrijk. De tools voor videovergaderen zijn dus belangrijk voor meer dan alleen zakelijke meetings: ze helpen ook bij het onderhouden van sociaal contact met collega’s.

Op de hoogte blijven van wat er speelt

Je richt je natuurlijk met name op je eigen werk. Toch is het prettig om te weten wat er in de rest van het bedrijf speelt. Waar zijn je collega’s allemaal mee bezig? Wellicht kan het werk van een collega jou verder helpen met het uitvoeren van jouw taken, of andersom. Het is daarom van belang dat je elkaar goed op hoogte houdt tijdens het thuiswerken.

Leren van elkaars werk

Uiteraard kan je ook leren van elkaars werken. Het fijne aan samen op kantoor werken is het kunnen delen van kennis. Zo zijn veel meetings gericht op het bespreken van best / worst practices. Hieruit haal je vaak nuttige informatie voor jouw werkzaamheden. Daarnaast kan je jouw ervaring ook weer delen met collega’s zodat zij hun werk beter kunnen uitvoeren. Dit zijn dus essentiele meetings om de kwaliteit van je werk constant te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *