Schapenhek kopen

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een schapenhek

De tuin aankleden met Frans schapenhek is steeds meer in trek. Voordat je besluit om dit te plaatsen, wil je natuurlijk wel graag weten wat dat allemaal ongeveer kost. In deze blog lees je wat er allemaal mogelijk is als je schapenhek in je tuin plaatst en wat voor prijskaartje daaraan hangt.

Schapenhek

Schapenhek kopen kan in verschillende soorten en maten. Hoe hoger het hekwerk, hoe duurder. Daarnaast is de latafstand erg belangrijk bij het kiezen van hekwerk. De latafstand is variërend van 2 tot en met 10 centimeter. Niet iedere latafstand is geschikt voor ieder gebruik. Moeten er bijvoorbeeld dieren achter blijven, dan moet je zorgen dat ze er niet doorheen kunnen. Hoe kleiner de latafstand, hoe meer hout er gebruikt wordt voor een rol hekwerk. Dus hoe kleiner de latafstand, des te duurder ook het hekwerk.

Poorten

Als je je moestuin of tuin hebt afgemaakt met hekwerk, is het natuurlijk wel net zo leuk als je er ook gemakkelijk in kan. Hiervoor kun je een poort plaatsen tussen je hekwerk. Er zijn verschillende soorten poorten, bijvoorbeeld een raamwerkpoort of een rondhoutpoort. Bij een raamwerkpoort zitten er latjes op de poort bevestigd, in stijl met het hekwerk, hierdoor zijn deze poorten ook duurder.

Palen en toebehoren

Om het hekwerk stevig te laten staan, moeten er tussendoor palen geplaatst worden om het hekwerk aan te bevestigen. Je kunt hierbij kiezen tussen kastanjehout of robinia hout. Robinia gaat wat langer mee dan kastanje en is hierdoor ook wat prijziger. Kastanjehout is prima om je hekwerk aan te bevestigen, omdat ook het hekwerk van kastanjehout gemaakt is. Tot slot zijn er nog bevestigingsmaterialen nodig om het hekwerk te plaatsen. Denk hierbij aan schroeven, een grondboor of een poortsluiting. Dit is echter maar een klein deel van de kosten van het hekwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *