Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke kinderwagen is een absolute must-have. Maar aangezien een kinderwagen in prijs kan variëren van €100,- tot € 1.200, wil je er zeker van zijn dat je de beste optie voor je geld krijgt, dan kunnen deze basisvragen je helpen.

Waar ga je het gebruiken? Veel modellen uit het middensegment kunnen groot en omvangrijk zijn – niet ideaal als u door smalle stadsstraten navigeert. Maar een kleinere paraplu-kinderwagen werkt misschien niet voor u als u een kinderwagenmand nodig heeft die groot genoeg is om uw portemonnee, luiertas en andere benodigdheden aan te kunnen hangen. Weet waar je heen gaat met je kinderwagen – dat is het halve werk.

Is het geschikt voor pasgeboren baby’s? Controleer de details. Sommige kinderwagens bieden een diepe lig- of wiegmodus, wat betekent dat u uw pasgeboren baby er vanaf dag één in kunt plaatsen, zonder dat er extra’s nodig zijn. Maar veel modellen zijn geschikter voor zuigelingen die enige controle over de nek hebben of bijna zonder ondersteuning rechtop kunnen zitten, wat meestal vier tot zes maanden niet gebeurt. Mogelijk moet u een autostoeltje of een voetenzak bevestigen om sommige modellen geschikt te maken voor baby’s, dus weet wat u krijgt voordat u het koopt.

Hoe lang ben je van plan het te gebruiken? Hoewel u voor bepaalde modellen mogelijk vooraf meer betaalt, kan het aanpassingsvermogen van pasgeboren tot peuterfasen u op de lange termijn geld besparen. Ben je van plan de kinderwagen voor meerdere kinderen te gebruiken? Als dat zo is, zoek dan naar waarde voor de lange termijn en overweeg een model dat u kunt toevoegen: een autostoeltje, een sta-op-bumper of een extra stoel voor een nieuwe baby.

Hoe makkelijk is het te gebruiken? Als je eenmaal wat onderzoek hebt gedaan en je keuzes hebt beperkt, is het slim om persoonlijk een proefrit te maken, zodat je kunt zien hoe je favorieten zich verhouden – en bedenk dat een vlakke en glanzende winkelvloer misschien niet onthult hoe een bepaald model het zal doen op oneffen trottoirs of heuvelachtig terrein. Kunt u het soepel sturen? Kun je het met één hand manoeuvreren? Hoe gaat het om met een krappe bocht?

Hoe gemakkelijk is het in- en uitklappen? Je houdt de baby en zijn spullen waarschijnlijk vast wanneer je de kinderwagen moet opvouwen of uitvouwen, dus gemakkelijker is beter. Veel modellen hebben een vouw met één hand, maar probeer het voordat je koopt – niet alle vouwen met één hand zijn zo eenvoudig als ze klinken.

Hoe zwaar is het? Let op de details, omdat sommige fabrikanten een kinderwagen van 25 pond lichtgewicht noemen, terwijl anderen slechts 12 pond kunnen wegen. Dat is een groot verschil wanneer je een baby, luiertas en kinderwagen eindeloze trappen draagt ​​of in de metro kruipt.

Heeft u er meer nodig? Heeft u een kinderwagen nodig voor onderweg, maar een model op ware grootte voor drukke dagen in de buurt? Voor sommige gezinnen dekt één kinderwagen gewoon niet alle bases, hoe slim ze ook zijn ontworpen. Als dat het geval is, overweeg dan om uw kinderwagenbudget te verdelen in plaats van er zwaar in te investeren. Mogelijk hebt u een basismodel op ware grootte voor thuis nodig en een aparte kinderwagen voor op reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *