Tips voor een personeelsfeest om successen te vieren

Hebben jullie recentelijk grootse doelen behaald? Of is het tijd voor een jubileum? Zet jouw personeel in het zonnetje en vier je successen van het jaar met een leuk personeelsfeest. Tijdens een feest spreek je je waardering tegenover je personeel uit. Een personeelsfeest brengt vele voordelen met zich mee. In deze blog lees je alles over de beste tips om een onvergetelijk bedrijfsfeest te organiseren!

1.Themafeest

Met een themafeest maak je alles leuker. Of het thema nu kerst is en iedereen verkleed komt in mooie kerst jurken en pakken, of dat het thema Wilde Westen is waarbij iedereen zich verkleedt in indianen- en cowboy kleding, een thema maakt een feest af. De leukste themafeesten zorgen ervoor dat er een andere sfeer op kantoor hangt en dat collega’s elkaar op een andere manier leren kennen. Zorg altijd voor extra feest artikelen, zoals schmink, pruiken en accessoires. Decoratie hierbij dus ook onmisbaar. Hebben jullie dus een succes behaald? Kijk dan eens bij de ‘geslaagd versiering’ afdelingen van feestwinkels, deze artikelen (zoals een geslaagd vlag)  slaan hier namelijk best goed bij aan! Mocht er een collega niet in thema komen, dan kan dat altijd tijdens het feest nog worden geregeld.

2.Uitnodiging

Natuurlijk kun je via jullie gezamenlijke agenda een save-the-date sturen, maar het is veel leuker om iedereen een persoonlijke uitnodiging te sturen via de post. Op deze manier begint de beleving van het feest al veel eerder en zal er over worden gesproken op kantoor. Personeel zal zich speciaal voelen en kunnen zich op deze manier op het feest voorbereiden. 

3.Muziek

Dit is een belangrijke vraag waar goed over moet worden nagedacht. Muziek maakt of kraakt een feestje en kan daarom niet worden vergeten. Luister bij de keuze voor je muziek naar de voorkeur van je werknemers. Natuurlijk heeft iedereen een andere muzieksmaak, maar je kunt met deze voorkeur wel een goede indruk maken. Je kunt ervoor kiezen om een dj de leukste plaatjes te laten draaien, maar het is ook erg leuk om artiest te laten optreden of een karaoke te organiseren tijdens het feest. Dit zorgt voor net dat beetje extra, waarover jouw werknemers nog lang zullen doorpraten. 

4.Hapjes en drankjes

Een feestje is geen feestje zonder lekkere drankjes en na al die drankjes wil de maag vaak ook iets lekkers. Zorg ervoor dat je tijdens een personeelsfeest lekker hapjes en drankjes hebt. Hiervoor ga je natuurlijk niet zelf in de keuken staan, maar je kunt hier wel een professioneel bedrijf voor inhuren. Er zijn veel bedrijven die zich richten op de catering van feestjes. Deze bedrijven maken de lekkerste hapjes en zorgen voor een bar met personeel. 

5.Personal touch

Een personeelsfeest is het leukst als het een persoonlijke twist heeft. Met een personeelsfeest laat je zien dat je je werknemers waardeert. Daarom is het leuk om het feest af te trappen met een leuk praatje voor alle werknemers. Tijdens dit praatje kunnen gehaalde doelen en hoogtepunten worden besproken en werknemers in het zonnetje worden gezet. Maak het praatje niet te lang;maximaal tien minuten dus! Hiermee voorkom je dat je werknemers de aandacht verliezen en alles te langdradig wordt. 

Met deze tips organiseer je een feestje om nooit te vergeten. Wij wensen jullie alvast heel veel plezier tijdens het organiseren en het personeelsfeest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *