Tips om je magazijn te ordenen

Dankzij het covid-19 virus liggen veel bedrijfsactiviteiten stil. Ondanks de grote zorgen en nadelen die deze periode met zich meebrengt, ontstaat er wel ruimte voor taken waar je normaal niet aan toe zou komen. Zoals het op orde brengen van opslag of magazijn. Orde en netheid gaan hand in hand met veiligheid, kwaliteit en productiviteit. Een opgeruimd magazijn, is een opgeruimd hoofd! Wij geven je de beste tips voor het orden van je magazijn.

Tip 1: heeft alles een vaste plek.

Deel alle producten in categorie├źn. De best lopende producten of de spullen die je het vaakst nodig hebt moeten vooraan. De minder snellopende artikelen behoren tot de 2e categorie en de 3e categorie wordt gevormd door de minst gevraagde artikelen. Zorg ervoor dat de producten die je het vaakst nodig hebt, op een toegankelijke plek liggen. De spullen die je wat minder vaak nodig hebt kan je wat hoger of lager leggen.

Tip 2: breng de voorraad op orde

Zorg ervoor dat je genoeg voorraad hebt, maar ook niet te veel. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Loop je voorraad zorgvuldig na en vul aan waar nodig is. Wanneer een product te veel aanwezig is, ontstaat er rommel.

Tip 3: zorg voor slimme opslagmogelijkheden.

Wanner je eenmaal alles hebt ingedeeld, is het handig om te kijken hoe je ruimte kan besparen. Denk hierbij een magazijnbakken, ladebakken of een doos op maat. Met een doos op maat verspil je geen ruimte en verbruik je precies wat je nodig hebt. Ook draagt dit bij aan een stukje duurzaamheid van de opslag aangezien er minder karton wordt verspild.

Tip 4: poetsen!

Wanneer je de tijd gaat nemen om alles door te lopen en te ordenen, is het ook tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Reinig het hele magazijn zodat alles weer netjes en schoon is. Vervang eventueel kapotte stellingen of planken.

Zo kan jij er weer tegen aan in 2021!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *