Stop!

Overal zie je wel de toegangspoortjes staan. Een toegangspoort wordt gebruikt om bijvoorbeeld te kunnen controleren wie er in een bepaald pand komt of juist verlaat. Toegangspoortjes kun je overal tegenkomen, denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse Spoorwegen (NS). Bij dit soort toegangspoorten kun je alleen toegang krijgen met een geldig vervoersbewijs. Wanneer je niet kan aantonen dat je een geldig vervoersbewijs hebt, dan kun je geen toegang krijgen tot de stations. Niet alleen de NS maakt gebruik van de poortjes, maar veel winkels maken hier ook gebruik van. In de winkels kunnen beveiligers bij de poortjes je tas bijvoorbeeld controleren. Dit wordt vaak preventief gedaan om diefstal te voorkomen. In bijna alle supermarkten worden er gebruik gemaakt van de toegangspoorten bij de kassa’s. De kassarij wordt afgesloten door middel van zo een toegangspoort. Hierdoor is het duidelijk dat deze kassa niet open is en dat de rij niet toegankelijk is.  Toegangspoorten kun je overal bestellen, bijvoorbeeld via alrecarshop.nl/.

Kosten toegangspoortjes

De kosten voor een toegangspoortje is verschillend. Dit hangt van de soort toegangspoort af. Zo heb je bijvoorbeeld een houten poort. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de € 275 en € 325. Je hebt een staafmatpoort. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de € 425 en de € 475. Ook heb je een sierpoort. Hiervan ligt de gemiddelde prijs tussen de € 675 en € 725. Je hebt de spijlenpoort. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 775 en € 825. Verder heb je ook elektrische poorten. Hiervan liggen de prijzen een stuk hoger.

De functies van een toegangspoort

De toegangspoort kent verschillende functies. In het openbaar vervoer moet je voldoen aan de eis dat je betaalt voor het openbaar vervoer. Dit geldt ook voor de openbare toiletten. Je krijgt pas toegang, wanneer jij hebt betaald. In de supermarkt ligt dit anders. Bij de kassa’s worden de toegangspoorten gebruikt wanneer de kassa open is. Als dit niet het geval is, dan kun je hier geen gebruik van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *