Sneller en efficiënter werken op de werkvloer

Werk sneller en efficiënter op de werkvloer met behulp van spraakherkenning. Wil je zelf of je personeel sneller en efficiënter laten werken? Dat is nu mogelijk! Met behulp van de Dragon software kun je namelijk met je computer praten en de software laat deze woorden op magische wijze op je computerscherm verschijnen.

Dragon Naturallyspeaking is een ander technologisch hulpmiddel dat het leerproces voor de dyslectische student vergemakkelijkt en zorgt voor meer efficiëntie op de werkplek. Voor degenen die problemen hebben met het vinden van woorden, problemen met de grafische motor of problemen om ideeën op papier te zetten, is Dragon misschien precies het hulpmiddel dat nodig is om de schrijfvaardigheden te verbeteren. Dragon is een spraakherkenningsprogramma dat onder andere kan worden gebruikt om antwoorden op huiswerkvragen, een essay van vijf alinea’s of zelfs een roman te schrijven. U kunt een e-mail dicteren, op internet surfen met spraakopdrachten of dicteren op uw Android telefoon, iPhone, iPad of iPad touch.

Gebruikers dicteren ideeën en zien hoe hun woorden op het computerscherm verschijnen. Zet je koptelefoon op, laad de Dragon software op je computer en volg de vereiste stappen om je eigen gebruikersprofiel te maken. Als onderdeel van dit proces moet u ongeveer vijf minuten lezen zodat de software uw stem herkent. Dit is een belangrijke stap omdat hiermee uw aanvankelijke nauwkeurigheid wordt vastgesteld.

Bij het maken van een gebruikersprofiel analyseert Dragon uw e-mails en documenten om meer te weten te komen over de woordenschat die u gebruikt. U kunt op elk moment vocabulaire toevoegen door woorden te trainen en u kunt nieuwe woorden maken die staan ​​voor specifieke uitdrukkingen die u vaak gebruikt.

Schakel de microfoon in en begin te dicteren. Dragon formatteert automatisch bepaalde soorten tekst, zoals datums, tijden en percentages, en het begint ook zinnen met hoofdletters en gebruikt hoofdnamen die het herkent. Je moet Dragon echter wel vertellen wanneer hij andere woorden moet gebruiken in hoofdletters, komma’s moet gebruiken, zinnen met interpunctie moet afsluiten, nieuwe alinea’s moet beginnen, enzovoort.

Terwijl je dicteert, zal Dragon fouten maken, het gebeurt gewoon. Sommige fouten zullen jouw fout zijn – misschien heb je te snel gesproken, je woorden onduidelijk gemaakt of een woord niet duidelijk uitgesproken. Het is belangrijk om naar de fout te luisteren om te bepalen of de fout van jou was. Als u bijvoorbeeld het woord leuk zegt en er muizen werden geschreven, markeert u het woord en zegt u ‘corrigeer dat’. U hoort dan wat u zei en kunt de aard van de fout bepalen. Als het de fout van Dragon is, moet u het woord trainen, wat betekent dat het woord moet worden herhaald, zodat het softwareprogramma de juiste uitspraak herkent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *