Smeren op je pannenkoeken

Pannenkoeken zijn een Nederlands-favoriet, er zal geen ander land zijn met dezelfde hoeveelheid pannenkoeken huizen. Het verschilt persoon ook heel erg wat ze erop willen. Sommige kiezen voor de originele stroop of poedersuiker maar er zijn eigenlijk veel meer gekke dingen die je op de pannenkoeken kan doen. Hakhoning citroen kan bijvoorbeeld een verrassende optie zijn. Misschien dat je daar überhaupt nooit over hebt gehoord. Hakhoning is een natuurlijk lekkernij wat in de middeleeuwen al is uitgevonden.

Via België is het ook Nederland binnengedrongen. Helaas is het wel moeilijk te verkrijgen. Hakhoning.shop is misschien wel de beste winkel om het nog wel te verkrijgen, die hebben een origineel recept met veel smaak varianten.

Citroen met suiker

De Hakhoning citroen is eigenlijk een beetje te vergelijken met een andere onderschatte maar redelijk bekende pannenkoek topping van citroensap met suiker. De heerlijke combinatie van iets zuurs met iets zoets maakt voor een heel mooi balans en is erg verfrissend en lekker!

De klassiekers

Andere mensen kiezen misschien voor de iets genuanceerdere optie, zoals een pannenkoek met spek. Het is toch wel echt een hele goeie combinatie om op een versgebakken spekpannenkoek wat stroop te gieten. De zoet-zout combinatie is soms gewoon niet te verslaan. Voor degene die van zoet houdt maar ook niet te zoet is de appel-kaneel pannenkoek ook een klassieker. Bij veel pannenkoekenhuizen zullen ze deze recepturen hebben geperfectioneerd en zal je niet met teleurstelling de deur uitlopen.

Chocolade met aardbei

Een andere hele lekkere combinatie, die iets meer lijkt op recepturen van de Franse zijn aardbeien met hazelnootpasta. Er is vooral iets magisch tussen de combinatie van aardbeien en Nutella maar als je die ook nog eens op een versgebakken pannenkoek strooit zal je erg blij worden. Je kunt dit ook nog variëren door verschillende soorten hagelslag met aardbeien te doen. Zo kun je bijvoorbeeld witte vlokken met aardbeien doen voor een echt lekkere versnapering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *