Raamvervangingskosten in 2020

Nieuwe ramen en deuren laten plaatsen kan erg duur zijn, maar aan welke prijs moet je hierbij denken?

Kosten

De gemiddelde kosten voor het vervangen van een typisch 36-bij-60 dubbelhangend venster kunnen variëren van €550,- tot €1.150,- per venster. Dus, met een gemiddelde kostprijs van ongeveer €750,- per vervangen venster, kan een typisch project om 10 mid-range dubbele ruitvensters te vervangen ongeveer €7.500 kosten, wanneer uitgevoerd door een gerenommeerd lokaal bedrijf.

Het merk en de kwaliteit van een venster, de vensterfuncties, de totale grootte en moeilijkheidsgraad van het werk, de keuze van de installateur en de geboden garantie en de lokale kosten van levensonderhoud/eigendom hebben invloed op de kosten.

Kleinere, vaste vensters die als accenten worden gebruikt of die in sommige badkamers zijn geïnstalleerd, zijn aanzienlijk goedkoper.

Extra grote, functionele ramen met een spectaculair uitzicht zullen een hogere prijs vragen, hoewel grote, premium ramen normaal niet worden gevonden in de meeste woonhuizen.

Waar uw vensters van gemaakt zijn, zal uw plezier ervan beïnvloeden. Materiaal maakt een verschil in uiterlijk, prestaties, duurzaamheid, vereist onderhoud en natuurlijk de kosten.

De verschillende soorten ramen

Pvc ramen

Pvc is populair voor goedkope en middelgrote projecten. Pvc is onderhoudsvrij en duurzaam. De meeste merken worden gedekt door levenslange garanties. Daarnaast zijn alle vensterstijlen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modern, landelijk of klassiek. Een klein nadeel is dat vaak niet alle kleuren beschikbaar zijn. Met een gemiddelde kostprijs van ongeveer €750,- per vervangen venster, kost een typisch project om 10 pvc ramen te installeren ongeveer €7.500,- wanneer uitgevoerd door een lokaal bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan pvc ramen Lier.

Aluminium ramen

 Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam en ook nog eens weerbestendig. Door het profiel is de isolatiewaarde hoog. Hierdoor blijft de warmte binnen in uw huis hangen. Het voordeel van aluminium ramen is dat deze vaak wel in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Het nadeel is dat beschadigde aluminium ramen moeilijker te repareren zijn. Met een gemiddelde kostprijs van ongeveer €750,- per vervangen venster, kost een typisch project om 10 pvc ramen te installeren ongeveer €7.500,- wanneer uitgevoerd door een lokaal bedrijf.

Houten ramen

Hout domineert de ramenmarkt. De schoonheid van hout is onovertroffen, vooral hout dat gekleurd is in plaats van geverfd. Daarnaast zijn ook alle raamstijlen beschikbaar in hout. De gemiddelde kostprijs voor houten ramen komen neer op zo’n €650,- per raam.

Wilt u na het lezen ook uw ramen laten vervangen? Kom dan eens langs bij de specialist in ramen en deuren Lier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *