Online incontinentiemateriaal bestellen: is het mogelijk?

Als je last hebt van urineverlies, is het handig om incontinentiemateriaal bij de hand te hebben. Je weet nooit wanneer je in een situatie belandt waarin dit je overkomt. Bovendien kan de mate van urineverlies per situatie verschillen. Zo kan het gaan om een paar druppels, maar ook de gehele blaas kan geleegd worden. In dat geval wil je materiaal bij je hebben om je te helpen. Het mooie aan de digitale wereld van tegenwoordig is dat ook dit soort materialen voortaan online te bestellen zijn. Een bekend voorbeeld hiervan is Hulpmiddelonline.be. Dit incontinentiemateriaal kan een hoop verschil maken voor mensen. Zij kunnen hierdoor weer hun gewone leven leiden zonder schaamte. 

De mate van incontinentie kan verschillen 

Bij incontinentie denkt men vaak dat mensen die hier last van hebben totaal geen controle meer hebben over hun blaas. Hun blaas wordt geheel geleegd op onverwachte moment. Zo zit het niet in elkaar. Natuurlijk zijn er mensen op wie dit wel van toepassing is, maar er zijn ook andere vormen van incontinentie. Ook licht urineverlies kan al bestempeld worden als incontinentie. Alhoewel je maar enkele druppels urine verliest, heb je hier alsnog geen controle over. Geen controle over je urineverlies, in welke mate dan ook, is incontinentie. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen voor komen, hoewel in de praktijk blijkt dat vrouwen hier vaker last van hebben.  

Haal de schaamte weg bij incontinentie 

Incontinentie is een probleem dat iedereen kan overkomen. Veel mensen hebben er last van maar durven er niet over te spreken. Het is een taboe, een onderwerp van schaamte. Toch moet het bespreekbaar gemaakt worden, want dat is beter voor iedereen. Zo kunnen mensen ge├»nformeerd worden over de mogelijkheden, bijvoorbeeld over het feit dat je ruim de keuze hebt op het gebied van materialen tegen incontinentie en dat je dit soort materialen gewoon online kunt kopen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *