op vakantie in eigen land

Met een grote groep vrienden op vakantie in eigen land

Je kunt tegenwoordig erg makkelijk een huisje huren in Nederland. Ook als je met een grote groep vrienden of vriendinnen op vakantie wilt gaan. Het is de laatste tijd steeds warmer en droger tijdens de Nederlandse zomers. Dat betekent dat je voor een zonvakantie dus niet naar allerlei verre oorden hoeft af te reizen. Maar ook in andere jaargetijden is er genoeg te zien in ons mooie land. We hebben enkele goede suggesties voor de ideale vakantie met vrienden in Nederland. Uiteraard in een luxe vakantiehuisje.

Bezoek het bourgondische zuiden

Als je zelf niet uit het zuiden komt, weet je misschien niet precies wat je je moet voorstellen bij een vakantie in Brabant of Limburg. Maar het zal je zeker niet tegenvallen! Onze zuidelijke Nederlanders zijn echte levensgenieters, en maken aanspraak op de term ‘bourgondisch’. Dit houdt in dat ze altijd de tijd maken om lekker te eten en te drinken met vrienden en familie. Ga dit zelf ervaren in mooie steden als Den Bosch of Maastricht bijvoorbeeld. Bezoek de beste restaurants en cafés en je zult snel begrijpen wat we bedoelen.

Het eilandgevoel van de Waddeneilanden

Vakantiehuizen op de Waddeneilanden zijn mateloos populair. Ze geven je namelijk de mogelijkheid om echt even helemaal weg te zijn, terwijl je toch gewoon in Nederland bent. Ieder van de vijf eilanden heeft zijn eigen unieke karakter. Het een is gezellig en cultureel, het ander is rustig en vol met natuur. Maar of je nu kiest voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog, je bent verzekerd van een topvakantie met je vrienden. Afhankelijk van het seizoen ga je overdag lekker zwemmen, of een mooie strandwandeling maken. En als de avond valt zoeken jullie een gezellige strandtent op om de zonsondergang te zien.

De Veluwe, midden in de natuur

Wanneer je natuur, de weidsheid en de bossen wilt opzoeken is een huisje op de Veluwe een ideale optie voor jou en je vrienden. Jullie kunnen allerlei sportieve activiteiten doen in dit ruimtelijke, bosrijke gebied. Voor een unieke ervaring ga je naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe om edelherten te spotten. En wil je toch een stad bezoeken? Nijmegen en Arnhem zijn prachtige, historische steden. In beide kun je vele winkels vinden om aan je shopbehoeften te voldoen, met leuke cafés voor een cappuccino tussendoor of een drankje wanneer de avond valt. En daarna keer je terug in je luxe vakantiehuisje voor je welverdiende nachtrust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *