Met deze tips bespaar je makkelijk op de vaste lasten

Besparen op de maandelijkse vaste lasten.

Iedere maand is een gezin veel geld kwijt aan vaste lasten. Zolang er meer geld binnenkomt dan dat eruit gaat, is dat niet zo erg. Omdat u ook echter wel eens wat extra’s zou willen kopen, zou u op de vaste lasten willen besparen. De vaste lasten die voor de energie betaalt wordt, zijn hoog. De energieprijzen zijn de laatste jaren sterk gestegen. Toch zijn er mogelijkheden om op de energiekosten te gaan besparen.

Jaarlijks uw energieleverancier vergelijken.

Het is verstandig om jaarlijks de energietarieven van de verschillende energieleveranciers naast elkaar te leggen. U zult dan tot de conclusie komen dat er onderling grote verschillen zijn. Door een gunstige energieleverancier te kiezen is het vaak mogelijk om jaarlijks honderden euro’s te besparen. U moet niet denken dat overstappen van energie veel moeite kost om over te stappen naar een andere leverancier. Alle zaken worden voor u geregeld door de nieuwe energieleverancier waarbij u een nieuw contract afsluit. Ook de eventuele boete die u zou moeten betalen aan de huidige leverancier wordt overgenomen. Dus begin meteen en vergelijk energie, waarom zou u niet over stappen en veel geld besparen?

Uw huis aanpassen om energie te besparen.

Het is mogelijk om zelf energie op te wekken. Dat wordt tegenwoordig veel gedaan door gebruik te maken van zonnepanelen. Het overschot wat u aan elektrische energie opwekt, kunt u terugleveren aan uw energieleverancier. Daardoor zullen de maandelijkse lasten lager worden. Het is zelfs mogelijk dat u bij de jaarafrekening geld terug krijgt, omdat u meer energie opgewekt heeft dan dat u heeft verbruikt.

U zou ook energie kunnen besparen door gebruik te maken van een warmtepomp. Het gebruik van een warmtepomp is niet alleen goed voor de maandelijkse lasten, maar het is ook goed voor het milieu.

Het isoleren van uw woning.

Het is belangrijk dat, als u energie wilt besparen, de isolatie van uw woning in orde is. Laat een vakman langs komen om na te gaan waardoor u veel energie verliest. Hij zal een berekening van de woning maken wat er aan verbetering nodig is om energie te besparen. Hij maakt een berekening van de energie die verloren gaat door het dak, muren, ramen en de vloer. Wanneer u de berekening ziet dan zal de meeste energie verloren gaan door de ramen als u nog enkel glas heeft. U kunt veel winnen door het enkele glas te laten vervangen door dubbel of zelfs door drievoudig glas. Laat eerst alles goed berekenen voordat u een beslissing neemt. Dat geldt ook voor het isoleren van het dak, muren en de vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *