Let hierop bij het navullen van cartridges

Bespaar geld en print langer: dit zijn de algemene voordelen van het navullen van cartridges. Wie wil er niet goedkoper printen? Er gaan echter geruchten dat de inkt van slechte kwaliteit is en dat de inktpatronen kunnen lekken. Het is daarom goed om op de volgende dingen te letten bij het navullen van cartriges.  

De kwaliteit  

De kwaliteit van navulinkt is sterk afhankelijk van het type inkt dat wordt gebruikt. Navulinkt is verkrijgbaar in alle soorten en prijsklassen. De kwaliteit van de inkt kan dus aanzienlijk variëren, maar deze kan zelfs beter zijn dan de kwaliteit van de originele cartridges. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond bleken verschillende navulinkten minder gevoelig voor UV-vervaging dan originele inkt. Koop dus zeker goede kwaliteit navulinkt op Inktmedia en u bent alsnog veel goedkoper uit.  

Hoeveelheid inkt 

Het hangt ervan af wie de inktcartridge heeft bijgevuld. Inktstations vullen de cartridges soms niet helemaal, hoewel dit vaak wordt beloofd. Dus als je zelf de cartridges bijvult, heb je daar controle over. Veel cartridges hebben na het bijvullen meer inkt dan de originelen. Dit betekent dat je daadwerkelijk langer afdrukken. 

Gevaar uitdroging 

Zowel originele als hervulde cartridges kunnen in principe uitdrogen. Als je niet regelmatig print kan uitdroging voorkomen. Daarom raden we aan om lege cartridges zo snel mogelijk te hervullen om te voorkomen dat de resterende inkt uitdroogt. Het is ook het beste om elke week een pagina af te drukken om uitdroging te voorkomen. 

Gevaar lekkage 

Bij een zorgvuldige omgang met de patronen is er weinig kans op lekkage. Er is alleen een risico op lekkage als het inktpatroon die niet van de printkop is beschadigd raakt tijdens het bijvullen of als je in het inktpatroon knijpt. Cartridges voor zelfprinters bevatten een spons die voorkomt dat inkt snel weglekt. Volg dus de aanwijzingen in de gebruikshandleiding van de navulinkt, dan zal er niets fout gaan en kan je voortaan goedkoper printer.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *