Krijg ik een hypotheek?

Voor beginnende starters is de huizenmarkt op het moment niet erg gunstig. De prijzen stijgen met de dag en je moet een boel overbieden voordat je eindelijk in aanmerking komt om je toekomstige droomhuis te bemachtigen. Als het dan eindelijk zo ver is, moet je er nog achter komen of je daadwerkelijk wel een hypotheek krijgt. Hier zijn namelijk heel veel verschillende soorten regeltjes voor die lang niet iedereen weet. Zo is het ook nog eens vaak dat jongere een studieschuld hebben, je staat misschien dan niet BKR geregistreerd erdoor maar de bank kan je hierdoor wel een lagere lening geven. Als je een hypotheek met BKR registratie wilt, zijn de regels nog ingewikkelder.

Wat is BKR registratie

Zodra je meer dan 250 euro leent met een krediet langer dan een maand, krijg je een registratie bij de BKR. Dit kan in jouw voordeel zijn als je jouw leningen altijd netjes op tijd hebt betaald als dit niet het geval is, dan is dit juist een nadeel. De kredietaanbieder wilt weten hoe jouw leningen in de afgelopen 5 jaar was en hoe snel je die hebt afgelost. Hoe beter dit is, hoe gemakkelijker je nog een lening krijgt. Als dit juist het tegenovergestelde is, dan kan het erg lastig zijn om een hypotheek te krijgen. In sommige gevallen zelfs onmogelijk. Gelukkig is er BKR hypotheek die je daar dan bij kan helpen.

Wat is BKR hypotheek

BKR hypotheek is een bedrijf die gespecialiseerd is in BKR registraties. Ze zullen hun uiterste best doen om alsnog de hypotheek voor je aan te vragen die je zo graag wilt. Natuurlijk blijven ze hierin realistisch en zullen ze alleen een maandbedrag afspreken die je ook daadwerkelijk kan betalen. Met BKR hypotheek heb je dus eigenlijk een second opinion maar dan voor je hypotheek.

Wie kunnen ze helpen

Als je BKR geregistreerd bent betekent het niet meteen dat je ook schulden hebt. Zoals eerder aangegeven krijg je al een registratie als het bedrag boven de 250 is. Zodra je een BKR codering hebt is het een ander verhaal. Er zijn namelijk verschillende soorten codes zo kan je denken aan een betaalachterstand, betalingsregeling en kwijtschelding. Het is dus van belang om eerst te weten welke codering jij of je mede partner voor de hypotheek heeft. Stel je hebt een A4 codering, dan kunnen ze je niet helpen. Dit houdt namelijk in dat de kredietverstrekker je heeft geprobeerd te contacteren na een herhaaldelijke achterstand, zonder succes.

Als je een A3 codering hebt, heb je een hele kleine kans op een hypotheek. A3 codering houdt namelijk in dat je een betalingsachterstand hebt (gehad) bij de bank voor een lening, verzendhuiskrediet, creditcard, lease of hypotheek.

Hoe kom je van je codering af

Zoals eerder aangegeven blijft jouw registratie 5 jaar zichtbaar in de BKR. Als je een betaalachterstand hebt zal die blijven staan totdat je het laatste bedrag hebt betaald en dat voor 5 jaar. Stel jij betaald dus de achterstand op 1 februari 2021, dan zal jouw registratie voor die lening in 2026 niet meer zichtbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *