Is het handig om WOZ bezwaar te maken in 2022?

WOZ bezwaar Tilburg is een prima manier om te voorkomen dat je belasting betaalt die je niet hoeft te betalen. Het kost niets, het duurt maar een paar minuten en het kan je duizenden euro’s aan belastingen schelen. Bij bezwaar moet de gemeente uitleggen waarom een ​​verschil in waardering gerechtvaardigd is. In dit proces kun je alle documenten en rapporten opvragen en zelf getuigen oproepen. Het is kosteloos om bezwaar te maken en er is geen risico op bezwaar. Het maakt niet uit of je het met de gemeente eens bent of niet. In de meeste gevallen wordt de waarde sowieso verlaagd.

Verlaag de waarde van je huis

Als je bezwaar hebt tegen je WOZ-beschikking, kun je de waarde van je woning mogelijk met maximaal 20% laten verminderen. De vermindering kan zo veel of zo weinig zijn als je wilt. Als je overweegt bezwaar te maken tegen een WOZ-beschikking, is het de moeite waard om meer te weten te komen over het proces en hoe het werkt.

Je krijgt een vergoeding

Als je vanwege de waardevermindering meer belasting moet betalen, kun je mogelijk een vergoeding krijgen. De gemeente zal dan aan de eigenaar van de woning vragen of hij het met dit besluit eens is en zo niet, dan kan hij daartegen bezwaar maken. Als er niet tijdig bezwaar wordt gemaakt, geeft de gemeente op verzoek een beschikking af om de waardevermindering van je woning vast te stellen. Meldingen worden per post verstuurd als er binnen de gestelde termijnen bezwaar is ingediend of als iemand anders namens jouw bezwaar heeft gemaakt. Je bezwaar moet concrete gronden bevatten waarom een ​​of meer elementen ten onrechte zijn beoordeeld waardoor je beoordeling negatief is beïnvloed.

De waardevermindering kan je ook ten goede komen

De waardevermindering kan je ook op andere manieren ten goede komen. De waardevermindering resulteert in een lagere aanslag OZB voor de eigenaar. Dit kan een belangrijk voordeel zijn voor belastingplichtigen die onroerend goed bezitten en een beperkt inkomen hebben of senioren zijn met een vast inkomen. Een lagere taxatie zal waarschijnlijk resulteren in een lagere rente als je wilt herfinancieren. Evenzo kan een lagere taxatie het gemakkelijker maken om in aanmerking te komen voor een hypothecaire lening van je bank of kredietvereniging. Hierdoor kun je een groter huis kopen dan voorheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *