How to: duurzame foodtrucks

Foodtrucks hoeven geen vijand van het milieu te zijn. Foodtrucks zijn helemaal in de straten van vandaag. Mensen houden van de snelle service en het gemak van eten vanuit een foodtruck. Ze zijn uniek en elke foodtruck heeft zijn eigen thema. Niet alles over een foodtruck is echter positief.

Als het runnen van een foodtruck onjuist wordt uitgevoerd, kunnen ze het milieu op grote manieren schaden. Omdat de meeste gasten eten verwachten van een vrachtwagen die onderweg is, produceren klanten veel afval. De voertuigen waarin de foodtruck rijdt, kunnen grote hoeveelheden gassen in onze atmosfeer produceren. Als het gaat om het milieu, kunnen foodtrucks een vijand zijn.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om ervoor te zorgen dat foodtrucks milieuvriendelijk zijn. We hebben een paar tips verzameld om de foodtruck milieuvriendelijker te laten werken, zodat we deze geliefde eetgelegenheden op straat kunnen houden.

Onze milieuvriendelijke tips

Kies verstandig voor serviesgoed: foodtrucks zijn berucht om het gebruik van wegwerpservies en bestek. Hoewel dit een enorm probleem kan zijn voor onze omgeving, zijn er milieuvriendelijke keuzes beschikbaar. Gebruik bamboe of andere biologisch afbreekbare producten in plaats van piepschuim dat schadelijk is voor onze planeet. Als bamboe, duurzame snackbakjes en houtproducten niet goed passen bij uw thema, kijk dan naar recyclebaar plastic servies en bestek. Beide opties zijn beter voor het milieu dan piepschuim omdat ze minder tijd kosten om af te breken. Als je echt de meest milieuvriendelijke optie wilt en een eetruimte hebt, bied je klanten aan om te ‘dineren’ op herbruikbaar servies en bestek zoals glas of porselein. Dit elimineert een groot deel van het wegwerpafval.

Energieverbruik verminderen: er zijn veel manieren om uw energieverbruik te verminderen. Ga niet voor de goedkoopste optie. Zorg ervoor dat uw apparaten ENERGYSTAR®-goedgekeurd zijn. Dit kan in het begin kostbaar zijn, maar het kopen van goedgekeurde apparatuur zal het op de lange termijn waard zijn. Wanneer u uw energieverbruik vermindert, gaan uw maandelijkse energierekeningen ook omlaag. U kunt ook meer creatieve opties vinden om uw apparaten van stroom te voorzien. Schone energie is de beste optie, inclusief zonne- en windenergie. Zonne-energie is de meeste dagen gemakkelijk toegankelijk, omdat er regelmatig vrachtwagens op straat zijn.

Overweeg andere brandstofopties: rijdende vrachtwagens die op gas rijden zijn collectief schadelijk voor het milieu. Grote voedseltrucks kunnen zo laag worden als vijf mijl per gallon, wat betekent dat ze veel gas nodig hebben om afstanden af ​​te leggen en langdurig te blijven rijden. Aan de andere kant hebben foodtrucks de optie om op biodiesel te rijden. Biodiesel is een brandstof gemaakt van plantaardige olie, dierlijk vet of andere gerecyclede vetten. Het gebruikt dus middelen die op andere manieren worden gebruikt – niet zoals gas, dat speciaal voor voertuigen is gemaakt. Het gebruik van biobrandstof is een zekere manier om uw foodtruck milieuvriendelijker te maken.

Serveer lokaal voedsel: lokaal voedsel is om vele redenen milieuvriendelijker dan voedsel dat op zakelijke marktplaatsen is gekocht. Ten eerste is dit een goede manier om ervoor te zorgen dat de dieren humaan werden behandeld, in tegenstelling tot in fabrieksboerderijen. Dit vermindert ook de transportkosten en effecten, omdat het vlees een kortere afstand aflegt. Concreet beperkt dit de CO2-uitstoot van grote 18-wielers die vaak worden gebruikt voor commercieel transport. Het gebruik van lokale voedingsmiddelen op het menu van uw foodtruck ondersteunt ook uw lokale gemeenschap. Dit zorgt ervoor dat uw gemeenschap en uw foodtruck zo duurzaam mogelijk zijn.

Gebruik seizoensgebonden producten: gebruik seizoensgebonden producten om uw energieverbruik te verminderen. Als klanten van boeren eisen dat ze buiten hun normale seizoen groenten en fruit verbouwen, moeten ze energie gebruiken om kassen met voldoende warmte en licht te laten draaien. Dit verspilt onnodig energie en verhoogt uw ecologische voetafdruk. Als u ervoor kiest om altijd seizoensproducten te gebruiken, dan is uw foodtruck meteen milieuvriendelijker en zal uw menu klanten inspireren hetzelfde te doen. Seizoensgebonden gaan is ook goedkoper, omdat het eten van groenten en fruit in hun natuurlijke seizoen minder kost dan wanneer ze niet in het seizoen zijn. Seizoensgebonden eten zorgt er ook voor dat je foodtruck meer variatie krijgt naarmate het jaar vordert. Uw klanten zullen hiervan houden en u zult zich onderscheiden van uw concurrenten.

Let op verspilling: foodtrucks, zoals restaurants, zijn een enorme bron van onnodig afval. Of het afval nu door de consument wordt geproduceerd of uit uw eigen keuken, er zijn altijd manieren om afval te verminderen. Probeer zoveel mogelijk van je producten en vlees te gebruiken, zodat je geen perfect goed voedsel verspilt. Probeer ook verschillende porties aan te bieden, zodat uw klanten kunnen kiezen voor een kleiner bord eten. Dit helpt voorkomen dat klanten goed voedsel weggooien omdat ze vol zijn. Overweeg ook om vanaf de dag overgebleven voedsel te composteren of te doneren. Als u meer ideeën wilt over hoe u afval kunt verminderen, vraag dan een rapport aan bij uw afvalbeheerbedrijf. Vervolgens kunt u zien welke gebieden u kunt verbeteren.

Blijf op de hoogte van de service van uw voertuig: onderhoud van uw vrachtwagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *