Hoeveel moet je nu echt uitgeven aan make-up?

Hier leest u hoe u beslist wat de moeite waard is om uit te kiezen en waar u op moet bezuinigen.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met make-up. Natuurlijk, het geeft de huid zelfs in het holst van de winter een zonovergoten gloed, elimineert donkere oogcirkels, verhoogt de helderheid van de lippen en laat zelfs mijn korte en dunne wimpers er ronduit fladderig uitzien. Maar dan zijn er de kosten.

€300,- laten vallen aan de make-upbalie en de winkel uitlopen met een piepklein zakje met een paar flessen en een lippenstift? Nee, dank u wel.

Toch moet ik er op de meeste dagen representatief uitzien, dus mijn make-upkit zit vol met budget- en middenklasse-producten. Het lijkt waarschijnlijk op dat van veel Nederlandse vrouwen – uit één onderzoek bleek dat ongeveer de helft van ons elke week minstens één make-upproduct draagt.

Om een ​​manier te vinden om eruit te zien als een miljoen dollar zonder het hoge prijskaartje, praatte ik met een ervaren visagist. Ze noemt zichzelf een ‘product-junkie’ en benadrukt dat er manieren zijn om verstandig te besteden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Het draait allemaal om die basis

Als je iets wilt uitgeven, zorg dan voor huidverzorging en een goede inleiding. Als je je gezicht als je platform ziet, wil je het bouwen met een goed oppervlak. Als je een goede basis hebt, kun je waarschijnlijk wegkomen met het kopen van drogisterij producten.

De beste drogisterij-mascara

Goed voor je huid zorgen betekent dat je vaak goedkoper uit kunt gaan op zaken als mascara. Hoe goedkoop? Probeer €5,-. Dat zijn de kosten van een van mascara van de drogist voor verrassende keuzes om lange, weelderige wimpers te creëren.

Daarnaast zijn de oog- en wenkbrauwpotloden van het merk The browgal ook erg goed. Ze zijn wel ietsjes duurder dan bij de drogist, maar ze gaan wel langer mee.

Hoe u op make-up kunt besparen als u een gevoelige huid heeft

Mensen met een gevoelige huid hoeven ook niet per se extra te betalen voor hypoallergene merken. Voor sommige mensen is het gewoon een kwestie van wegblijven van waterdichte producten, die irritatie veroorzaken.

Een andere – praktisch gratis – manier om jeuk te voorkomen? Vergeet niet om je make-up eraf te halen en je gezicht elke avond voor het slapengaan te reinigen.

Lippenstift

Als er één ding is om uit te geven tijdens het winkelen voor cosmetica, is het lippenstift. Voor €46,-kost een Chanel-lippenstift meer dan een avondje uit, maar hij is gepigmenteerd, gaat soepel door en hydrateert de lippen terwijl je hem draagt. Alles om de mond is zo’n merk of breuk. Als je centen in je lippenstift doet, is dat het geld waard. Dat komt deels omdat een goede lipstick blijft zitten, dus je hoeft niet zo vaak opnieuw aan te brengen. Minder gebruik betekent minder winkelen, wat gelijk staat aan meer geld op de bank.

Nagellak

Ook de nagellak van het merk Kure Bazaar is een echte aanrader. Deze is iets duurder dan bij een drogisterij, maar hij gaat wel een stuk langer mee. Daarnaast is de nagellak ook een stuk gezonder voor je nagels. Het bestaat voor 90% uit natuurlijke producten en is dus veel beter  voor je nagels dan andere nagellak.

Als je die goede tools hebt, gaan je producten lang mee en hoef je het niet meer te kopen.  Aan het eind van de dag bespaart u geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *