Hoeveel kost het om van een gemiddeld huis een slimme woning te maken?

Het idee van de meeste mensen over een slimme woning is het toevoegen van een slimme luidspreker of slimme thuishub die basisapparaten zoals verlichting, stekkers en misschien een deurslot en beveiligingscamera kan bedienen.

Maar wat als u uw hele huis slimmer wilt maken door middel van smart home systemen? We hebben het over het vervangen van elke gewone gloeilamp door een slim alternatief, het vervangen van de sloten door slimme sloten, het aanbrengen van gemotoriseerde jaloezieën en het zelfs intelligenter maken van de tuin.

Smart speaker

Het is verrassend goedkoop om aan de slag te gaan met je smart home. Het enige dat je nodig hebt, is een hub, zoals de Nedis Hub van €70. Deze kan worden gebruikt als centrale controller voor al uw smart home-apparaten, zoals verlichting, sloten, camera’s en alarmsystemen. Het maakt verbinding met apparaten via Wi-Fi en Bluetooth.

Je kunt ook kiezen voor een vergelijkbare geprijsde slimme luidspreker, zoals de Amazon Echo of Google Home. Maar omdat deze ook een slimme assistent bevatten (zoals Alexa), wil je er meerdere in het hele huis installeren, zodat de assistent je kan horen, waar je ook bent.

Gezien het feit dat we een speaker in elke slaapkamer zullen reserveren, plus een in de woonkamer, keuken en eetkamer. Dit kunnen de Echo Dot of Nest Mini van €50, de Echo van €100 of iets meer high-end zijn, zoals de Apple HomePod van €299 of Google Home Max van €300.

Uitgaande van een mid-range Echo- of Nest-luidspreker in elke kamer, komt dit neer op € 700 – of € 350 als je kiest voor goedkopere opties en die aansluit op bestaande luidsprekers voor een betere geluidskwaliteit.

Verlichting

Slimme verlichting begint bij slechts €10,- voor een Nedis smartlamp , die verbinding maakt met je wifi en kan worden bediend met je smartphone.

Maar als u het licht in elke kleur wilt maken, moet u ongeveer €15,- tot €60 per lamp uitgeven, afhankelijk van het lichtsysteem dat u kiest. Opties hier zijn Philips Hue en Nedis.

Video deurbel

Een geweldige metgezel voor uw slimme slot is een videodeurbel. Deze zien eruit als een gewone bel of zoemer, maar bevatten een camera, luidspreker en microfoon, zodat je iedereen kunt zien en praten – en omdat ze verbinding maken met je wifi en je smartphone pingen, kun je met de bezoeker chatten, of je nu thuis of in een ander land zijn.

De Doorbell Cam Pro van augustus kost €199, terwijl de Ring Video Doorbell Pro €249 is. Het is duidelijk dat u er maar één hoeft te kopen, maar verwacht te besteden in de richting van €200.

Thermostaat

Een slimme thermostaat zoals de Nest of Ecobee is ontworpen om je geld te besparen door je huis zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen. Het doet dit door uw temperatuurgewoonten te leren kennen en te weten welke kamers een prioriteit zijn om te verwarmen of te koelen.

In vergelijking met lampen en jaloezieën is dit een goedkoper apparaat – en een apparaat dat u geld moet besparen op uw energierekening. De Nest Learning Thermostat kost €250, terwijl de eenvoudigere Next E € 229 kost, de Ecobee SmartThermostat € 249 en slimme opties van Honeywell ongeveer € 170.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *