Hoe veel kost een zonnescherm?

Intrekbare zonneschermen vereisen weinig onderhoud na installatie. Stel je voor: je brengt een mooie dag op je terras door, barbecuen en bijpraten met vrienden. De zon schijnt fel boven je hoofd, maar al snel worden de directe stralen ondraaglijk en geen enkele hoeveelheid zonblokkering voorkomt dat de zon je huid verbrandt.

Overweeg in plaats van je binnenshuis terug te trekken, een inklapbaar zonnescherm te installeren om uw terras koel en schaduwrijk te houden. Experts in de industrie leggen de kosten en baten uit.

Welke soorten zonneschermen zijn er?

Er zijn twee soorten zonneschermen, een met een knik-scherm en een met zijarm schermen. Aannemers gebruiken een zijarm scherm voor ramen en deuren en zonneschermen met een knik arm voor terrassen.

Wat kost het om een zonnescherm te installeren?

Experts zeggen dat de kosten voor het installeren van een manueel, neerklapbaar zonnescherm variëren van €750 tot €2.500, terwijl een manueel, zijarm intrekbaar zonnescherm varieert van €1.500 tot €6.000.

Gemotoriseerde versies met afstandsbedieningen kunnen de kosten met ongeveer €800 tot €1.000 verhogen.

Mocht je voor een goedkopere variant willen gaan, dan kun je kiezen voor een schaduwdoek. Deze zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, zoals in een driehoek of een schaduwdoek vierkant. Een vierkant schaduwdoek is namelijk al verkrijgbaar vanaf €99,-. Ook kun je er voor kiezen om een schaduwdoek op maat te laten maken. Zelfs dit is nog een goedkopere optie dan een elektrisch zonnescherm.

Wat zijn de voordelen van zonneschermen

Het belangrijkste voordeel van een intrekbaar zonnescherm is de flexibiliteit om de hoeveelheid zonlicht op elk gewenst moment aan te passen. Met een uitschuifbaar zonnescherm kunt u het apparaat bijvoorbeeld op een koele ochtend naar binnen schuiven om het warme zonlicht toe te laten, en het vervolgens uitbreiden om al het directe zonlicht voor een raam of patio tijdens de hete middaguren te blokkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *