Hoe je goed voor je nieuwe nagels zorgt

Urban Nails is een grote rage geworden. Steeds meer dames die hun nagels laten doen gaan voor het blitse en trendy Urban Nails. Het is wel belangrijk dat nagels goed verzorgd worden.  

Voeding voor de nagels 

Als uw nagels in slechte conditie zijn, is dit vaak een aanwijzing voor een eiwitkeratinestoornis. Mineraal silicium beschermt dit eiwit. Gierst en brandnetel zijn bijvoorbeeld geweldige keuzes voor het maken van soep. De zwavelhoudende aminozuren in uien en broccoli zijn ook belangrijk. Witte vlekken op nagels zijn niet te wijten aan calciumgebrek, maar aan nagelstoten of zinkgebrek. Dit mineraal komt steeds minder voor in de bodem en dus in onze voeding. Volle granen zijn een belangrijke leverancier. Broze nagels kunnen ook worden veroorzaakt door calciumgebrek. Calciumpitten in biologische tuinen, spinazie, broccoli, noten en lijnzaad. Verticale ribbels op de nagels kunnen wijzen op ijzertekort. Probeer uw dieet aan te vullen met ijzer. Merk je na een tijdje een klein verschil op? Laat dan uw arts uw hemoglobinegehalte controleren.  

Nagelriemverzorging

Gebruik dagelijkse nagelriemolie. Je neemt hem gemakkelijk mee in je tas. Druk regelmatig op de nagelriem en verwijder resten van de nagelplaat. Het doet pijn? Waarschijnlijk omdat je het zelden doet. Het is dus een kwestie van bijblijven. Knip je nagelriemen niet bij. Als het zorgvuldig wordt gedaan, doet het geen pijn, maar de wond zal zich vrij gemakkelijk vormen en de cuticula kan geïnfecteerd raken. Het kan zelfs de nagelmatrix beschadigen. Gebruik een klein bestand. Je nagels bestaan uit vele dunne plaatjes, en als je er met een grove vijl overheen gaat, zullen deze plaatjes loslaten en kunnen je nagels eerder afbrokkelen. Trouwens, gelakte nagels zien er niet alleen mooi uit: vrouwen zijn bewakers en openen met hun hulp geen dozijn blikjes. Maar het is het beste om niets op uw nagels te dragen. Vergelijk het met je haar: als je het nooit föhnt of stijlt blijft het ook in betere conditie.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *