Het verschil tussen inktcartridges en toners

Het komt vaak voor dat de printer leeg is op het moment dat je hem het meest nodig hebt. Je wist al een tijdje dat de cartridges bijna leeg waren, maar je stelde elke keer het kopen van nieuwe cartridges uit. Dit is een scenario wat we bijna allemaal wel een keer hebben meegemaakt.  Op een gegeven moment moet je de cartridges gaan vervangen. Het vervangen kan voor iedereen verschillend zijn. De ene printer gebruikt namelijk inktcartridges en de andere gebruikt toners. Waarin deze twee verschillen is voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk. In deze blog zal duidelijk uitgelegd worden waarvoor deze twee gebruikt worden en waarin ze verschillen.

Inktcartridges

Inktcartridges worden gebruikt in inkjet printers. Een cartridge bevat meestal een spons die gevuld is met inkt. Als je dan iets gaat printen, dan geeft de printer inkt af op de plekken waar het moet staan. Deze cartridges zijn beschikbaar in 4 kleuren: zwart, rood, blauw en geel. De andere kleuren zijn niet nodig, want rood, blauw en geel zijn de primaire kleuren. De andere kleuren kunnen dus gemaakt worden door het mengen van deze kleuren. Deze cartridges raken langzaam op en daarna moeten ze vervangen worden. Het is mogelijk om ze weer te vullen, maar dit heeft veel nadelen en wordt daarom bijna niet gedaan. 

Toners

Tonercartridges worden gebruikt in laserprinters. Deze cartridges zitten gevuld met poeder die magnetisch opgeladen kunnen worden. Als je dan iets wilt afdrukken, dan wordt er met een elektrisch geladen drum een patroon gemaakt. Een laser brandt dit patroon dan op het papier. Ook toners raken op een gegeven moment op en moeten vervangen worden. Sommige toners hebben de drum als vast onderdeel. Hierdoor moet dan heel het geheel vervangen worden. De kosten van een nieuwe toner zijn daardoor best hoog. Ook toners kunnen bijgevuld worden, maar dit is heel moeilijk en daarom kiezen de meeste mensen voor het kopen van een nieuwe toner. Om de kosten laag te houden is daarom verstandig om goedkope toners te kopen.

Verschillen

De grootste verschillen zijn vooral de levensduur en het gebruik van een printer. Toners kunnen ongeveer 2000 pagina’s printen voordat ze op zijn. Een inktcartridge kan meestal maar 500 pagina’s printen. Een laserprinter wordt vaak gebruikt voor grote printklussen en de toners bieden hier lagere kosten per pagina dan inktcartridges. Daarnaast zijn ze ook betrouwbaarder om de grote druk te weerstaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *