Gemiddelde rente lening

Op dit moment zijn de rentes van financiële producten historisch laag. De spaarrente staat bij de meeste banken vrijwel op nul en ook de hypotheekrente is erg laag. Anders is het voor de leenrente. Hoewel deze de laatste tijd ook iets lager zijn geworden, zijn ze in verhouding toch nog steeds vrij hoog. Maar wat is de rente lening nu eigenlijk gemiddeld?

Gemiddelde rente persoonlijke lening

De gemiddelde rente van een persoonlijke lening verschilt enorm per kredietverstrekker en hangt onder andere af van de hoogte van de lening en de looptijd. Om het inzichtelijk te maken, hebben we de gemiddelde rentes voor je op een rij gezet voor verschillende leenbedragen:

Gemiddelde rente persoonlijke lening
Leenbedrag Rente januari 2020
€ 5.000 7,57%
€ 10.000 6,22%
€ 20.000 5,43%
€ 50.000 4,90%

 * Bovenstaande rentepercentages zijn gebaseerd op een looptijd van 60 maanden

Gemiddelde en laagste rente persoonlijke lening

Wat de gemiddelde rente van een persoonlijke lening is, is eigenlijk helemaal niet interessant. Het gaat er juist om wat de laagste rente van een persoonlijke lening is. Zoals gezegd verschillen de rentes per kredietverstrekker. Soms is het verschil zelfs 5 procent. Dit scheelt je al snel honderden euro’s per jaar op de kosten van je lening. Het doel moet dan ook altijd zijn om de beste passende lening te vinden met een zo laag mogelijke rente. En dat is met de komst van vergelijkingssites steeds makkelijker geworden.

Tip! Op Rente.nl vergelijk je het meest complete en actuele lening overzicht van Nederland. Door te lenen via Rente.nl  ben je dus gegarandeerd van de laagste rente.

Gemiddelde rente onderhandse lening

De gemiddelde rente lening is eigenlijk alleen interessant bij een onderhandse lening. Dit is een lening zonder tussenkomst van bank of kredietverstrekker. Denk hierbij aan geld dat je leent van je ouders en beste vriend. Degene die een onderhandse lening verstrekt is namelijk verplicht om minimaal een marktconforme rente te vragen. Doe je dat niet, dan kan de lening door de Belastingdienst gezien worden als schenking en moet je als ontvanger schenkbelasting betalen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *