Een begrafenisverzekering uitkiezen; waarom zou je hier over nadenken?

Je denkt er liever niet over na, maar het is toch verstandig om hier binnenkort een beslissing over te nemen: wil je wel of geen begrafenisverzekering? Een begrafenisverzekering neemt veel financiële zorgen weg bij je overlijden, want anders raken zij opgezadeld met de kosten. Daarentegen krijg je maandelijks een extra kostenpost bij. Is het wel verstandig om een begrafenisverzekering te kiezen? Je leest het in dit artikel?

Wat is een begrafenisverzekering?

Allereerst de vraag: Wat is een begrafenisverzekering? Een begrafenis is een aparte verzekering die je aansluit voor je uitvaart, waardoor je je nabestaanden niet met onverwachte kosten achterlaat. Ondanks dat een uitvaart tegenwoordig steeds goedkoper wordt betaal je gemiddeld tussen de zes- en achtduizend euro voor een begrafenis. Wanneer je komt te overlijden kunnen je nabestaanden namelijk niet bij je spaargeld, omdat banken het vermogen blokkeren. Met een begrafenisverzekering voorkom je dus je nabestaanden in de financiële problemen kunnen raken.
Hier moet je op letten bij het kiezen van een begrafenisverzekering

Zodra je je gaat verdiepen in deze verzekeringen kom je er achter dat er veel verzekeraars zijn. Dit maakt het vergelijken niet gemakkelijk! Hieronder lees je 2 tips, zodat je een voordelige uitvaartverzekering uitkiest:

  • Bedenk ten eerste welke type uitvaartverzekering het beste bij je wensen aansluit. Wil je bijvoorbeeld een naturaverzekering? Of heb je liever een kapitaalverzekering? Bij een naturaverzekering krijg je een pakket aan diensten voor je uitvaart. Bij een kapitaalverzekering krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd, wat bestemd is voor je uitvaart.
  • Maak je verzekering waardevast. Over de verloop van tijd stijgen de prijzen, waardoor het uitgekeerde bedrag een stuk minder waard wordt als je niet kiest voor een waardevaste verzekering. Door je premie te verzekeren tegen inflatie stijgt je verzekerde bedrag, waardoor het uitgekeerde bedrag voldoende is om je uitvaart te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *