Hypotheekadvies Apeldoorn

De beste hypotheekvorm via Hypotheekadvies Apeldoorn

Op zoek naar hypotheekadvies in Apeldoorn en omgeving? Om een huis te kopen, te verbouwen of om uw maandlasten te verlagen? Als starter, om groter te gaan wonen of na een scheiding? Welke woonwens u ook heeft, Hypotheekadvies Apeldoorn zoekt graag samen met u naar de beste hypotheekvorm.

Onafhankelijk advies

Een onafhankelijk hypotheekadviseur – zoals Hypotheekadvies Apeldoorn – is niet gebonden aan één of meerdere aanbieders en heeft hierdoor geen enkele verplichting om voor een bepaalde aanbieder te kiezen. In de praktijk betekent dit dat we u altijd zullen voorzien van het beste advies voor uw specifieke situatie.

Bereken uw maximale hypotheek

Direct inzicht in uw maximale hypotheek, inclusief de maximale koopsom en het eigen geld dat u nodig heeft om in aanmerking te komen voor een hypotheek? Dit kan met behulp van de rekentool. De berekening geeft een indicatie van hoeveel u kunt lenen. Zo weet u ongeveer in welke prijsklasse u kunt kijken in de zoektocht naar een nieuwe woning.

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen, met elk andere voorwaarden. De meest voorkomende vormen zijn: een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm met een vaste einddatum. Tijdens de looptijd lost u periodiek af. In het begin zal dit vooral rente zijn, maar op termijn los u steeds meer af. De bruto maandlasten zijn altijd hetzelfde bij een annuïteitenhypotheek. Omdat de hypotheekrente die u dient te voldoen fiscaal aftrekbaar is, zijn de netto maandlasten in het begin lager dan de bruto maandlasten. Deze netto maandlasten zullen op termijn wel stijgen, omdat u minder fiscaal voordeel heeft.

Lineaire hypotheek

Ook een lineaire hypotheekvorm heeft een vaste einddatum. Tijdens de looptijd lost u elke maand hetzelfde bedrag af. De rente wordt in de loop der tijd wel steeds lager, waardoor je maandlasten op termijn afnemen. Een lineaire hypotheek zorgt in eerste instantie voor hogere maandlasten dan een annuïteitenhypotheek, maar tijdens de looptijd lost u sneller af. Dit maakt een lineaire hypotheek over een totale looptijd van 30 jaar goedkoper.

Andere hypotheekvormen

Er zijn ook andere hypotheekvormen, naast de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, die wellicht beter bij uw woonwens en persoonlijke situatie passen. De aflossingsvrije hypotheek en de spaarhypotheek bijvoorbeeld, de beleggingshypotheek en de levenhypotheek.

Actuele hypotheekrentes

Eerst de actuele rentestanden checken om een weloverwogen keuze te kunnen maken? Deze kunnen namelijk behoorlijk verschillen per hypotheekverstrekker. We hebben alle actuele rentes voor u verzameld in een overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *