Bereid uw horeca bedrijf voor op de zomer met de inkoop van ijs

De eerste warme dagen van het jaar zijn al een feit, maar de zomer moet uiteraard nog komen. Toch is nu al het juiste moment om na te denken over het klaarmaken van uw bedrijf voor de warme maanden. Voor horeca ondernemers betekent dit vaak dat er veel verandert: degenen met een terras (zeker aan het strand) plukken de vruchten terwijl de ondernemers zonder terras vaak rustige maanden tegemoet gaan. Toch kan u de gast ook tegemoet komen door aanpassingen in het assortiment. Een belangrijk onderdeel van een zomerse menukaart is uiteraard ijs. Naast een boost in verkoop voor het product zelf, zorgt ijs ook voor talloze cross-selling mogelijkheden. Genoeg reden dus om goed na te denken over het inkopen van ijs.

Voor wat voor soort ondernemingen is ijs interessant?

Allereerst is de vraag natuurlijk of ijs voor uw onderneming interessant is. Mits u normaliter ook eten en drinken verkoopt, is het antwoord hier eigenlijk altijd ja op. IJs is altijd wel op een logische manier te integreren in uw assortiment; of het nu uw hoofdproduct wordt, of slechts een bijproduct op uw dessertkaart. Zo is ijs een interessant product voor restaurants, cafés, ijssalons (natuurlijk), strandtenten, kantines, tankstations, etc.

Verschillende soorten ijs

Voor ieder type onderneming is natuurlijk ook een ander soort ijs gewenst. Waar de een juist grote bakken schepijs nodig heeft, heeft een ander juist weer baat bij het voeren van handijsjes, zoals cornetto’s. Qua smaken, uitvoeringen en merken is bijna eindeloos te variëren. Het belangrijkste is dat dit afgestemd wordt op de vraag van uw klanten. Zo is bij het ene bedrijf het standaard vanille ijs erg populair, terwijl elders exotisch smaken meer in trek zijn.

IJs groothandel

Tijdens de zomer is het van belang om een goede voorraad ijs te hebben en dit op de juiste manier te presenteren. Een goede ijs groothandel kan u hierbij helpen. Bij het inkopen van ijs komen meer zaken kijken dan bij het inkopen van andere food producten. Opslag en transport is bijvoorbeeld extra lastig omdat koeling cruciaal is. Kijk bijvoorbeeld eens bij IJsExpress voor hun manier van distributie. Daarnaast bieden zij een ruime selectie aan bekende ijsmerken.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zakelijketips.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *