bitcoin

Alles wat je moet weten over Bitcoin.

We hebben er allemaal wel van gehoord, de bitcoin. Maar wat is Bitcoin eigenlijk? En wat maakt voor jou nu zo interessant om hier ook gebruik van te gaan maken. Dat leggen we je graag uit in deze verhelderende blog. Zodat jij ook weet waar iedereen het over heeft.

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken, een cryptovaluta ook wel een digitale munt. Waarbij je geen gebruik meer hoeft te maken van een bank of een beheerder. Internationaal wordt er massaal gebruik van gemaakt. Dit is dan ook te verklaren door het feit dat betalingen tussen gebruikers worden betaald, zonder dat hier een tussenpersoon aan te pas komt. Alle transacties bij elkaar worden opgeslagen in een openbare database, een blockchain. Echter voor de privacy is het mogelijk om een nieuw bitcoin adres op te geven.

De verschillen met een gewone munt

Vroeger kreeg je van jouw bank nog een papieren rekeningafschrift. Gelukkig gaat dat nu anders, maar het grote voordeel van de bitcoin. Er zijn geen fysieke facturen of munten. Zijn we ook nog eens goed voor het milieu bezig. Daarnaast heb je nog een pluspunt, namelijk het feit dat je geen extra kosten hoeft te betalen aan de bank waar jouw geld bewaart blijft. Want zoals we nu weten, staat dit in een openbare database

De eerste stap naar de bitcoins

Nu is de vraag nog, hoe kom je aan de bitcoins? Heel eenvoudig. Een bitcoin kopen, dat doe je met contant geld of via een overschrijving. Wel heb je als nieuwe gebruiker eerst een bitcoin portemonnee-ID nodig, zodra je deze in je bezit hebt kan je aan de slag met het kopen van bitcoins.

Heb je de bitcoins aangeschaft, dan kan je er voor kiezen om ze vast te houden. Verkoop je ze op een moment dat de koers hoog staat, dan kan je hiermee veel geld verdienen. Zie het als een vorm van investeren. Wacht je liever, dan kan je waarschijnlijk in de toekomst zelfs betalen met bitcoins. Net zoals hoe je dat nu gewend bent met de euro. Steeds meer sites en winkels accepteren de bitcoin als betaalmiddel.

Goed om te weten

Nu de markt van de crypto blijft groeien en de bitcoins steeds schaarster zal worden is het daardoor een goed moment om in te stappen. Bij schaarste is het logische gevolg dat dat de prijzen aanzienlijk zullen stijgen. We hebben er meer voor over en op dat moment krijgen de bitcoins de waarde mee die wij mensen het waard vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *