4 weetjes over de rijkste mensen

4 weetjes over de rijkste mensen

Wie is de rijkste vrouw van nederland? Wie is de rijkste persoon ter wereld en wat valt er nog meer te vertellen over de miljonairs en miljardairs van deze tijd? Wij zochten het voor je uit.

De rijkste vrouw van Nederland

Charlene de Carvalho-Heineken is de rijkste vrouw van Nederland. Gezien de naam lijkt het me duidelijk waar zij rijk mee is geworden. Haar dochter staat ook in de top 20 van rijkste vrouwen van Nederland. Wie, en vooral welke vrouwen er nog meer in de top staan van rijke mensen in ons land kun je verder lezen op dameswiki.nl. Daar lees je ook of bijvoorbeeld Eva Jinek in de quote 500 staat, of eva jinek man. Op wereldniveau levert Nederland 1% van alle miljonairs op de wereld. Dat is net zo veel als in heel Afrika.

Waar wonen de miljardairs van de wereld?

Dat we zoveel extreem rijke mensen hebben in Nederland is niet geheeld verrassend. Het werelddeel met de meeste miljardairs is namelijk Europa. Het rijkste land ter wereld ligt dan ook in Europa en hier vlakbij, dat is namelijk Zwitserland. Grappig genoeg is de stad met de meeste miljardairs toch New-York. In Nederland wonen de meeste miljonairs in Zeeland en het Gooi.

Hoe werden zij miljardair?

Maar 55% van alle miljardairs ter wereld zijn volledig ‘selfmade’ en hebben hun vermogen dus zelf bij elkaar gewerkt. De rest van de miljardairs hebben het vermogen geërfd of samen met een partner verdient. Ook heeft er lang een mythe geheerst dat de meeste miljardairs drop outs zijn en dus geen opleiding af hebben gemaakt. Dit is niet waar, 65% van alle rijkste op de wereld hebben ‘gewoon’ een universitaire graad. Kennis is dus niet alleen macht, maar is ook geld waard!

De allerrijkste ter wereld

De rijkste mens ter wereld is Jeff Bezos, de oprichter van Amazon. Ooit begonnen als klein e-commerce bedrijfje in zijn garage en nu is Amazon gegroeid tot een webshop die bekend is over de hele wereld. Hij was ook de eerste man ooit die de kaap van 1 miljard Amerikaanse dollar bereikte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *